Την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα ζητά ο επικεφαλής της Κομισιόν,  Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή.

 

Ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι η ορκωμοσία της κ. Θάνου έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδίως η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει επιπροσθέτως πως είναι ζωτικής σημασίας η έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ αναφέρεται και στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη θα είναι δίπλα στις προσπάθειες τόσο της Ελλάδας όσο και των υπολοίπων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Καταλήγοντας, ο κ. Γιουνκέρ τονίζει πως η χώρα μας μπορεί να βασίζεται τόσο στην Κομισιόν όσο και στον ίδιο προσωπικά για κάθε δυνατή βοήθεια.

Πηγή: Καθημερινή