Ο Νίκος Φράγκος, πρώην καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών  και πρώην μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Σύνταξης του περιοδικού Ασφαλιστικό Marketing, με ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στην Ασφαλιστική Αγορά αλλά και στην αναλογιστική επιστήμη (Αναλογιστής στην Swiss Re και στη North America Reinsurance) ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης, καλωσόρισε τον κ. Φράγκο στην ομάδα του υπουργείου δηλώνοντας ότι η μακρά ακαδημαϊκή και διοικητική του πείρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη και παρακολούθηση της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Με τη σειρά του ο κ. Φράγκος δήλωσε ότι θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι υπάλληλοι του υπουργείου για την παραγωγή νέων μοντέλων και πως θα αποφύγει τη χρήση συμβούλων όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φράγκος έχει κάνει μελέτες στο παρελθόν σχετικά με το συνταξιοδοτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά.

Οι υπόλοιποι νέοι γραμματείς του υπουργείου οικονομικών είναι:

  • Νίκος Θεοχαράκης: Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής – αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο ίδιο τμήμα στο οποίο είναι και ο υπουργός Οικονομικών).
  • Μιχάλης Χατζηθεοδώρου: Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων – τεχνοκράτης με εξειδίκευση σε θέματα πληροφορικής
  • Δημήτρης Κλούρας: Γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας