Κόκκινο πανί για το ΣΥΡΙΖΑ το ΠΟΤΑΜΙ & ο Σταύρος Θεοδωράκης

 Με τον Πάνο Καμμένο θα συναντηθεί στις 10:30, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διερεύνησης πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματος με τους ΑΝΕΛ.

Με χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι το κόμμα του θα ενισχύσει την προσπάθεια για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με τις αρχές τις οποίες δημόσια έχουμε αυτό καταθέσει.

“Νομίζω αύριο το πρωί που θα καταλήξουν και τα εκλογικά αποτελέσματα θα είμαστε να πούμε πολλά περισσότερα”. είπε χαρακτηριστικά. Λίγο αργότερα, πάντως, και επιστρέφοντας στα γραφεία του κόμματός του, απέκλεισε μιλώντας με δημοσιογράφους το ενδεχόμενο να μπουν οι ΑΝΕΛ σε κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει το Ποτάμι. Οι ΑΝΕΛ καταλαμβάνουν στη νέα Βουλή 13 έδρες.

Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ θα υποβληθεί αίτημα για συνάντηση του κ. Τσίπρα και με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους κ. Θεοδωράκη και Κουτσούμπα αναμένεται να ζητηθεί ψήφος ανοχής, ενώ και από την πλευρά του Ποταμιού οι πληροφορίες λένε ότι το κόμμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής αλλά φαίνεται να αποκλείει τη συνεργασία.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως εάν οι διαδικασίες προχωρήσουν με ταχύτητα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός την Δευτέρα και η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης.

«Γάμος» Τσίπρα με Καμμένο και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ