Οι δηλώσεις των αρχηγών, κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος τους 

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξερχόμενος δήλωσε ότι
«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά ή αν θα πάμε με περιπέτειες».

«Για ιστορική ημέρα» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από την Κυψέλη, παρουσία δεκάδων διεθνών τηλεοπτικών δικτύων, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει για την επιστροφή της ελπίδας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας».

Στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι «ο λαός να κάνει τις επιλογές που θα τον οδηγήσουν στο καλύτερο».

Για «σημαδιακή ημέρα στην ιστορία της Ελλάδας», έκανε λόγο ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην ακριτική Νίσυρο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Καλλιθέα εκτίμησε ότι «η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, καθώς τα μνημόνια θα είναι παρόντα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από τα Χανιά δήλωσε ότι «η αλλαγή πρέπει να γίνει προς την σωστή κατεύθυνση», οι επικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος από το Περιστέρι, μίλησαν για «πορεία σταθερή και προοδευτική», ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου από την Νέα Ερυθραία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και να αλλάξουμε το πελατειακό κατεστημένο».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε με νόημα ότι «οι πολίτες οφείλουν να επιδείξουν ψυχραιμία και ομοθυμία. Προβλέπω ότι έρχονται χρόνια με προβλήματα».