'Αθλια παράσταση, λέει το Μαξίμου

Ως ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπολίτευσης να ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τις καταγγελίες των κ.κ. Παύλου Χαικάλη και Λάκη Λαζόπουλου για προσπάθεια χρηματισμού. Η κυβέρνηση αναμένει τις κινήσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο στελέχη της αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει δική τους κίνηση προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για την διακίνηση σεναρίου και ψευδών ειδήσεων που έχουν στόχο την διασάλευση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας. Το Μαξίμου, αν και θεωρεί εκ προοιμίου ελαφρές τις καταγγελίες, αναμένει την συνέντευξη του κ. Καμμένου πριν οριστικοποιήσει τις κινήσεις του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε σχετική δήλωσή της, τόνισε ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας». Είναι ολοφάνερο πως αυτές «οι άθλιες παραστάσεις» στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τόνισε η κα. Βούλτεψη, η οποία επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κανένα στοιχείο ως προς την ταυτότητα

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει από την έρευνα των εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών ως προς την ταυτότητα του προσώπου που φέρεται να αποπειράθηκε να χρηματίσει τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη. Ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, ανέφερε πως η απόπειρα συνδέεται με την προεδρική εκλογή, κάτι που δεν φαίνεται πως ανέφερε πάντως κατά την κατάθεσή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσήλθε προ 10ημερου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κατήγγειλε έγγραφος απόπειρα δωροδοκίας του, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν προέρχεται από το χώρο της κυβέρνησης ή τον ευρύτερο χώρο του Δημοσίου.

Ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε οπτικοακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις που είχε με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον χρηματίσει, όμως από τις έως τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Κρατικής Ασφάλειας δεν προέκυψε τίποτα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή κάποιο άλλο στοιχείο που να συνιστά πρόοδο στην έρευνα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για περαιτέρω ερευνά αλλά κρατούν το φάκελο ανοικτό μήπως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν πάντως ότι δεν πρόκειται περί σοβαρής υποθέσεως, δεδομένου ότι ο βουλευτής αρνείται να πει ονόματα, και με δεδομένο ότι δεν έχουν προκύψει άλλα στοιχεία από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης πως το πρόσωπο που επιδίωξε να τον χρηματίσει του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, εξόφληση δανείου που οφείλει σε τράπεζα και υπογραφή συμβολαίων παραγωγή, με αντάλλαγμα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε από την εισαγγελία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το υλικό και τις καταγγελίες του κ. Π. Χαϊκάλη. Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι όταν είχε αναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είχε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει με αυτόν τον τρόπο την πολιτική ζωή. «Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά καιτην πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

ΠΑΣΟΚ: Αμεση διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα στην Ολομέλεια της Βουλής ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας ζητά και την τιμωρία «εκείνων που προσβάλλουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας». 

«Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

kathimerini.gr

Θύελλα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Κανένα στοιχείο από την εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες

Υπόθεση Χαϊκάλη: Απόπειρα εξαγοράς; Φάρσα; Ή στημένη υπόθεση;

Απόπειρα χρηματισμού του κατήγγειλε ο Π. Χαϊκάλης (ΑνΕλ) – Τα

Χαϊκάλης: Μου πρόσφεραν 2-3 εκ. για να ψηφίσω Πρόεδρο

Απόπειρα εξαγοράς της ψήφου του κατήγγειλε ο Χαϊκάλης – δεν

Κουίκ στον ΣΚΑΪ: Έχουμε κατονομάσει τον δράστη απόπειρας

Χαϊκάλης: «Μου έδιναν 2-3 εκατομμύρια για να ψηφίσω Πρόεδρο της

Ο Γ. Α. είναι ο άνθρωπος που καταγγέλεται ότι προσπάθησε να

Απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίζει τον Πρόεδρο κατήγγειλε ο

Ποιος είναι ο Γ.Α. που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη

Χαϊκάλης: Μου πρότειναν 3 εκατομμύρια ευρώ – Καταγγελία βόμβα

Ο Χαϊκάλης κατονόμασε αυτόν που πήγε να τον δωροδοκήσει

ΑΛΑΛΟΥΜ με Χαϊκάλη: Η ασφάλεια γνώριζε το όνομα που πήγε να

Αλαλούμ: Μόλις σήμερα η Εισαγγελία έμαθε το όνομα του προσώπου

Ο Χαϊκάλης δεν αποκαλύπτει το όνομα του επιχειρηματία που του

Η αστυνομία γνωρίζει ποιος πήγε να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη

Κεραυνοί Χαϊκάλη: Μου έδιναν €2-3 εκατομμύρια για να ψηφίσω

ΑΝ.ΕΛ.: Ποιος είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε να δωροδοκήσει

Aπόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο κατήγγειλε ο Π

Tι είπε ο Λαζόπουλος για την απόπειρα χρηματισμού του Χαϊκάλη

Αποκάλυψη-βόμβα Καμμένου

Κουίκ: Ο Χαϊκάλης έδωσε στην Αστυνομία το όνομα του Γ.Α.

Π. Χαϊκάλης: «Μου πρότειναν χρήματα για να ψηφίσω πρόεδρο της

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δεν μας έδωσε το όνομα ο Παύλος Χαϊκάλης

Σκουρλέτης: Το θέμα Χαϊκάλη επηρεάζει τις εκλογές (vid)

Νέα υπόθεση Ξουλίδου με απόπειρα «δωροδοκίας» του Π. Χαϊκάλη

Καταγγελία χρηματισμού του Π. Χαικάλη για να ψηφίσει πρόεδρο

Χαϊκάλης σε εισαγγελέα: Πώς έγινε η απόπειρα χρηματισμού

Απόπειρα χρηματισμού του καταγγέλλει ο Π. Χαϊκάλης

 

Δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες Χαϊκάλη

Ο Πάνος Σκουρλέτης για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Τρολάρουν τα social media τις καταγγελίες Χαϊκάλη

"Δεν έδωσε το όνομα στον εισαγγελέα ο Χαϊκάλης"

Λαζόπουλος:Αποκάλυψη-Βόμβα: Έχω δει προσπάθεια χρηματισμού

Απόπειρα χρηματισμού Χαϊκάλη κατήγγειλε ο Λαζόπουλος

Βόμβα Λαζόπουλου για απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη

Λαζόπουλος: Έχω δει απόπειρα χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή