ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ Β' ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 
…. Τις επόμενες μέρες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινάμε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για να γίνει γνωστό το πρόγραμμά μας. Θέλω σε αυτό το σημείο να σας πω ότι προχθές ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, ο κ. Τσαλίδης, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών που ανήκει στο Κρεμλίνο. Ξεκάθαρα λοιπόν, επειδή εγώ δεν κρύβομαι, λέμε ναι στη γεωπολιτική στροφή της χώρας. Αν η Ευρώπη των Γερμανών φέρεται ως κατακτητής-δεν φέρεται ως σύμμαχος-δεν επιτρέπεται να κυβερνά την πατρίδα μας με e-mails, δεν επιτρέπεται και δεν επιτρέπουμε να κάθονται σε στάση προσοχής εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
 
Πιστεύουμε στην συμφωνία με την ομόδοξη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν. Ζητάμε την άμεση άρση του εμπάργκο και την υπογραφή συμφωνίας με την Ευρασιατική Ένωση. Ζητάμε – και σε αυτό συμφωνώ και με τον Μίκη Θεοδωράκη – συμφωνία και με την Κίνα και επειδή κάποιοι μπορεί να πουν γιατί αποκλείεις και άλλους, είμαστε ανοιχτοί. Ας έρθουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αν θέλουν, να συζητήσουμε για  απευθείας συνεκμετάλλευση του πετρελαίου στο Αιγαίο με έτοιμη και δημόσια ποσόστωση. 
Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή Άμυνα, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ΑΟΖ, μόνο στο μυαλό του Σαμαρά υπάρχει. Αν υπάρχει ευρωπαϊκή ΑΟΖ, γιατί δεν αναχαιτίζουν τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά αεροπλάνα, τα τουρκικά που πετάνε πάνω από το Αγαθονήσι, πάνω από την Ικαρία, πάνω από τους Φούρνους, πάνω από τον Αι-Στράτη, πάνω από το Καστελόριζο; Γιατί τα πλοία αφήνουν το «Barbaros» να αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ;
Ξεκάθαρα λοιπόν, τους λέμε: είμαστε Ευρωπαίοι αλλά πρώτα από όλα είμαστε Έλληνες και θα υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Κλείνω λέγοντας ότι σε αυτή τη μάχη που σήμερα ξεκινά σας ζητώ να υπάρχει αλληλοσεβασμός με τα κινήματα τα οποία συνεργαζόμαστε. Θα συμφωνήσουμε σε σημεία τα οποία θα προκαθοριστούν σε αυτό εδώ το Συνέδριο, θα συνυπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής που θα το κρατήσουμε. Εμείς τα κρατάμε τα συμβόλαια που υπογράφουμε…….
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του 
Στο Συνέδριο, επετεύχθησαν οι εξής τρεις άξονες:
1. Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ένας διάχυτος ριζοσπαστικός πατριωτισμός στην ελληνική κοινωνία αποφασίσθηκε να τον σχηματοποιήσουμε μέσα από μια εθνική, πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία με βασικό κορμό το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
      2. Με τα ψηφίσματα θωρακίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο.
      3. .Κύριο ψήφισμα του συνεδρίου αποτελεί η πρόταση για συντακτική Βουλή ώστε να επιλυθούν τα πολιτικά ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.
– Υπήρξαν ψηφίσματα για μια σειρά θεμάτων που θα θωρακίσουν την ελληνική οικονομία και θα ανακουφίσουν την ελληνική οικογένεια.
– Επιβεβαιώθηκαν οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
– Αποφασίσθηκε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 Όλες οι αποφάσεις του συνεδρίου ήταν ομόφωνες.