Οι κύριοι Άρης  Τσατσούλης  και Φώτης Σιάννης, όπως πρώτο  αποκάλυψε   GreekAmericanNewsAgency έρχονται  την επόμενη εβδομάδα στην πολιτεία της Νέας Υόρκη με εντολή του τομεάρχη για θέματα αποδήμων καθηγητή κ.  Παναγιώτη Σκανδαλάκη και έχουν προγραμματίσει να πάνε εκτός από την Νέα Υόρκη, επίσης στο  Σικάγο,   Βοστώνη και Φιλαδέλφεια προκειμένου να εποπτεύσουν εκ μέρους του κόμματος την όλη  εκλογική διαδικασία ενώ από την Αθήνα την κατάσταση ελέγχει ο Αντώνης Σταματάκος ο οποίος έχει και την πλήρη εικόνα σε επίπεδο μηχανογράφισης και ελέγχει τα πάντα έχοντας  την πλήρη  ευθύνη για την εκλογική διαδικασία σε όλα τα σημεία που η ΝΔ έχει κομματικό μηχανισμό.

Μέχρι στιγμής οι κ. Α. Τσατσούλης και Φ.  Σιάννης συνομιλούν  σε μόνιμη βάση και καθημερινά με επιλεγμένα πρόσωπα επιχειρηματίες ( παλαιά και νέα) μέλη αλλά και  στελέχη και πολιτευτές του κόμματος  που έχουν συγκροτήσει ειδική ομάδα δράσης που οργανώνει διακριτικά  την εκλογική διαδικασία και η βάση της  βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο  κάθε  νέος εκλεγμένος πρόεδρος της Νομαρχιακής έχοντας πλέον διαφορετική πολιτική  δύναμη  και επιρροή εντός και εκτός κομματικών οργάνων αφού στο μεν κόμμα ο λόγος  του έχει διαφορετική πολιτική ισχύ ενώ η  δυναμική που αποκτά  σε τοπικό επίπεδο ενισχύεται  αφού ο πολιτικός του ρόλος  αλλάζει θεσμικά και  δεν αποτελεί πλέον  ένα απλό διοικητικής φύσεως  κομματικό όργανο όπως κατά το παρελθόν.

Οι   κρίσιμες εκλογές της  16ης Οκτωβρίου,  που θα γίνουν σύμφωνα  με τον νέο κανονισμό και σε αυτή την εκλογική διαδικασία εκλέγονται τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών οργανώσεων και ο πρόεδρος της κάθε  Νομαρχιακής απ ευθείας από την βάση του κόμματος αναμένεται να διεξαχθούν στην  Αμερική σε επτά τοπικές οργανώσεις,  χωρίς να αποκλείεται, αν λυθούν και άλλα προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσεως, να προστεθούν και δυο ακόμα μια στην πολιτείας της Φλόριδας και στο μια new jersey. Ειδικότερα η εκλογική διαδικασία οργανώνεται ως εξής:

Σε δυο οργανώσεις στο Σικάγο, μια που υπήρχε και μια που ιδρύθηκε πρόσφατα ,  τις οποίες θα εποπτεύσει προσωπικά ο κ. Φώτης Σιάννης στο Σικάγο υπάρχουν επίσης τμήμα νεολαίας και αυτόνομο τμήμα γυναικών που αναμένεται να λειτουργήσουν στο άμμεσο μέλλον και επίσημα σε οργανωμένη δομή.

Στην Βοστώνη και στην Φιλαδέλφεια  όπου υπάρχουν δυο αρκετά καλά οργανωμένες κομματικές βάσεις ενώ η τοπική οργάνωση στην πολιτεία της Φλόριδας δηλώνει αδυναμία σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκο να οργανώσει εκλογές. Την τοπική της Φλόριδας ίδρυσε ο ομογενής  Στέλιος Σεβαστός  ο οποίος υπήρξε πρώτος πρόεδρος και σήμερα  δηλώνει έτοιμος να ξανά ενεργοποιηθεί και να κάνει ότι δήποτε χρειασθεί  και να συνεργασθεί με το κόμμα   «προς όφελος της παράταξης». Ο Στέλιος Σεβαστός φαίνεται να συγκεντρώνει γύρω του μια ισυχρή ομάδα ομογενών που πρόσκεινται ιδεολογικά και κομματικά στην Νέα Δημοκρατία και θέλουν να δραστηριοποιθούν πολιτικά. 

Στην περιοχή του Queens υπάρχει μια ακόμα τοπική οργάνωση της ΝΔ  με πρόεδρο  τον επιχειρηματία  κ. Χρήστο Βρεττό και στην περιοχή του Long Island μια ακόμα τοπική οργάνωση  με πρόεδρο τον κ.  Χρήστο Ορφανάκο. Και οι δυο αυτές τοπικές βρίσκονται στο μικροσκόπιο του κομματικού ελέγχου  ως προς την ταυτοποιήση προσώπων και δηλωθέτων μελών από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανατολικών ΠΟλιτειών κ. Πέτρο Γαλάτουλα. 

Στην πολιτεία του New jersey την ευθύνη της οποίας φέρεται να έχει ο κ.Μιχάλης Λίλικας αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το νομικό status της οργάνωσης  έτσι δεν είναι βέβαιο αν τελικά θα μπορέσουν να διεξαχθούν εκλογές  πάντως γίνεται προσπάθεια για την νομική κατοχύρωση της συγκεκριμένης τοπικής οργάνωσης.

Επαναδραστηριοποιείται η ιστορική Μητροπολιτική οργάνωση της ΝΔ στην Νέα Υόρκη

G_GeorgopoulosΜε απόφαση της νέας ηγεσίας του τομέα αποδήμων επαναδραστηριοποιείται και η Μητροπολιτική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη η οποία μετά την πραξικοπηματική και μη σύννομη με το καταστατικό του κόμματος   εκλογή  στην ηγεσία της ΝΟΔΕ Ανατολικών πολιτειών του Πέτρου Γαλάτουλα η Μητροπολιτική οργάνωση αποστασιοποιήθηκε πλήρως χωρίς ποτέ να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας του 2004.  Παρέμεινε ωστόσο ενεργή πολιτικά παρά το γεγονός ότι οι κύριοι Ευστάθιος Τσιφτσής και Βασίλειος Πάππας, που είχαν εκείνη την περίοδο την ευθύνη του τομέα αποδήμων,   με υπόδειξη του κ. Γαλάτουλα  απέσυραν την ιστορική οργάνωση της ΝΔ παράνομα από τις κομματικές διαδικασίες.   Η οργάνωση όμως αποκαλύπτεται σήμερα δεν  έπαψε ποτέ  να δραστηριοποιείται πολιτικά σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο νυν πρόεδρος της Γιώργος Γιωργόπουλος ο οποίος διαδέχτηκε στην προεδρεία τον κύριο Νίκο Καραδήμα.  Για την εν λόγω τοπική οργάνωση που είναι και η μεγαλύτερη ήδη έχει αποδεχθεί πρόταση να είναι πρόεδρος γνωστός και διακεκριμένος επιχειρηματίας αφού ο κ. Γεωργόπουλος δεν επιθυμεί να παραμείνει στην προεδρία της οργάνωσης.

Ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, πρόεδρος της Μητροπολιτικής οργάνωσης  που είναι και η μεγαλύτερη σε μέγεθος οργάνωση με περισσότερα από 350 εγγεγραμμένα μέλη,  τα ονόματα των οποίων επίσης αυτές τις ημέρες ταυτοποιούνται όπως συμβαίνει και με τις άλλες τοπικές οργανώσεις ,  φαίνεται να παίζει κεντρικό πολιτικό ρόλο μαζί με άλλα παλαιά ιστορικά στελέχη του κόμματος τα οποία αντιτάσσονται σε οποιαδήποτε περαιτέρω πολιτική ανάμειξη  του απερχόμενου  κ. Πέτρου Γαλάτουλα  «η εμπλοκή και  το όνομα του οποίου μόνο περιπέτειες  και δεινά εδώ και μια δεκαετία έχει δημιουργήσει στον κομματικό μηχανισμό» σύμφωνα με δηλώσεις γνωστών στελεχών “εξ αιτίας του  οποίου” και αποχώρησαν από την ενεργό κομματική δράση, σύμφωνα με δηλώσεις των ιδίων προς ανώτερα στελέχη του κόμματος στην Αθήνα.   

Έλεγχος και αντιπαραβολή όλων των ονομάτων που έχει δώσει ο Πέτρος Γαλάτουλας…

galatoulas_Εν τω μεταξύ  έλεγχος σε βάθος εξακολουθεί να γίνεται εδώ και μήνες αθόρυβα από  τον κομματικό μηχανισμό στην Αθήνα  ειδικά για  τις λίστες με τα ονόματα  στις τοπικές του Long Island και του  Queens  που έχει κληθεί να παραδώσει προς έλεγχο και ταυτοποίηση  ο κ. Γαλάτουλας Πέτρος ως υπεύθυνος της Νομαρχιακής Ανατολικών πολιτειών. Τονίζεται πάντως από πηγές στην Συγγρού ότι  κομματικά εδώ και πολλούς μήνες έχει σχεδόν παγώσει και ανασταλεί κάθε κομματική  αρμοδιότητα που είχε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας λόγω  του μεγάλου  οικονομικού και διοικητικού σκανδάλου  και των επώνυμων και ενυπόγραφων καταγγελιών εις βάρος του για  τα χρήματα των εκλογών του 2007 υπόθεση που παραμένει  θολή και σε εκκρεμότητα … ενώ ερευνώνται και νεότερες υποθέσεις υπέρβασης καθήκοντος ή και μη σύννομες ως προς την κοματική ιδιότητα πράξεις που του καταλογίζουν άλλα μέλη με έγγραφες αναφορές τους προς το κόμμα. 

Ο έλεγχος που γίνεται όνομα προς όνομα έχει δείξει αρκετές θολές  περιπτώσεις για μέλη που φέρεται να έχουν εγγραφεί η υποδειχθεί από τον κ. Γαλάτουλα. Μάλιστα, όπως έχουν καταγγείλει επώνυμα στο GreekAmericanNewsAgency μέλη του κόμματος με τα οποία μιλήσαμε ,   πολλά ονόματα  στον έλεγχο που γίνεται φαίνεται να μην  υφίστανται  κατοχυρωμένα  και  νόμιμα  και τούτο διότι για να γίνει κάποιος μέλος του κόμματος  δεν αρκεί μόνο η υπεύθυνη δήλωση αποδοχής των αρχών και των ιδεών αλλά και η υπόδειξη και  ενυπόγραφη υποστήριξη της εγγραφής κάθε νέου μέλους από δυο παλιότερα κομματικά μέλη,  στοιχείο βασικό που για αρκετά ονόματα φαίνεται να μην υπάρχει στα αρχεία που ελέγχονται καθημερινά από την γραμματεία αποδήμου.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προς Πέτρο Γαλάτουλα «φύγε ήσυχα ήρεμα  και με το καλό»…!

Εν τω μεταξύ το  κόμμα επισήμως και  σε όλα ή δυνατόν  τα επίπεδα σε ήπιους αλλά και αυστηρό  τόνο έχει ζητήσει  πολλές φορές, να αποδεχθεί την απόφαση του κόμματος να αποχωρήσει ήρεμα και με το καλό, να μην θέσει δηλαδή εκ νέου υποψηφιότητα και φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα.  Με όποιους και αν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μέχρι στιγμής ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας έχει καταστεί σαφές προς  τον απερχόμενο πρόεδρο της νομαρχιακής κ. Πέτρο Γαλάτουλα, {{ το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε σωρεία οικονομικών και διοικητικών σκανδάλων και με καταγεγραμμένες και διαπιστωμένες   παρανομίες και  εντός τους κόμματος  με επίσημες και ενυπόγραφες καταγγελίες ακόμα και για πλαστογραφία που υπάρχουν  εις βάρος του και για τις οποίες ελέγχεται  ακόμα,}}   να αποχωρήσει οικειοθελώς και να μην διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία ειδάλως θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον επίσιμο κομματικό μηχανισμό.  Από το κόμμα διαμυνείεται προς τον κύριο Γαλάτουλα πως αν τελικά δεν σεβαστεί την επιθυμία και απόφαση του κόμματος δεν αποκλείεται με απόφαση του κόμματος σε περίπτωση που έχουν τελικά διεξαχθεί εκλογές ακόμα και να ακυρωθεί η όλη εκλογική διαδικασία!

Από την στάση του κ. Πέτρου Γαλάτουλα,  και την  συμμόρφωση του(ή όχι)  με τις υποδείξεις του κόμματος εξαρτάται αν και κατά πόσο το κλίμα πριν και μετά την εκλογική διαδικασία θα είναι ήρεμο.

Πάντως την περίοδο αυτή  εσωκομματικά ο υπάρχων  μηχανισμός του κόμματος τουλάχιστον την πολιτεία της Νέας Υόρκης  βράζει με τις φράξιες που έχουν αναπτυχθεί, ένεθεν κακείθεν,  παλαιά και νέα μίση και πάθη έχουν αναζωπυρώσει το ήδη τεταμένο κλίμα, και αυτό παρά τις προσπάθειες που γίνοται για να κρατηθούν χαμηλοί  τόνοι.  Ωστόσο  το επίσημο κόμμα φέρεται να ακροβατεί σε μια επικίνδυνα λεπτή κόκκινη γραμμή ενώ  οι κύριοι Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Άρης Τσατσούλης βρίσκονται να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί στην μέση των δυο στρατοπέδων. Αν και πολύ ελάχιστοι πλέον υποστηρίζουν τον κ. Πέτρο  Γαλάτουλα από  τον οποίο καθημερινά αποστασιοποιούνται εντούτοις, κομματικοί παράγοντες βουλευτές και πρώην πολιτευτές βρίσκονται στην  μέση μεταξύ  και εκείνων , των δυο πλευρών. Εκείνων που είναι και περισσότεροι αριθμητικά οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του από κάθε κομματική δραστηριότητα, και εκείνων που δειλά και αδιάφορα φέρονται -πάντα κατά τον ίδιο τον κ. Π.Γ- να τον “υποστηρίζουν και τον πιέζουν” να ξανά θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανατολικών Πολιτειών.

Ο ίδιος ο Π. Γαλάτουλας,  αν και επίσημα κρατά τα “χαρτιά του κλειστά” σε άλλους προτείνει τον κ. Πυλαρινό Διονύσιο που βρίσκεται στο απερχόμενο ΔΣ της Νομαρχιακής και είναι επίσης εμπλεκόμενος και εξ εκείνων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ελέγχου για το οικονομικό σκάνδαλο με τα χρήματα των εκλογών του 2007,  ενώ σε άλλους κάνει λόγο για τον επίσης νεαρό Χρήστο Ορφανάκο τον οποίο επίσης προτείνει ως αντικαταστάτη του. Ο Χ. Ορφανάκος όμως αφενός δεν ενδιαφέρεται παρά τις πιέσεις ακόμα και ενταχθεί στο νέο ΔΣ της νομαρχιακής και αφετέρου το όνομα του βρίσκεται καθώς και οι ενέργειες του βρίσκονται εμπλεκόμενο υπό το πρίσμα του ελέγχου για το μεγάλο σκάνδαλο με την διασπάθιση  των χρημάτων των εκλογών του 2007 που αποκάλυψε τον Φεβρουάριο του 2010 το GreekAmericanNewsAgency.

Χρήματα που με βάση τις καταγγελίες ένα μεγάλο ποσό φέρεται να έχει χαθεί… Πάντως  οικονομικοί παράγοντες, επιχειρηματίες, παλαιά και νέα στελέχη έχουν διαμυνήσει προς κάθε πλευρά μέσα στο κόμμα πως αν για οποιδήποτε λόγω δεν ξεκαθαρίσει το πεδίο ως προς τον κύριο αίτιο και δημιουργό εντάσεων και προβλημάτων και εννοούν σαφώς τον Πέτρο Γαλάτουλα εξ αιτίας του οποίου έχει απομακρυνθεί μεγάλη μερίδα ομογενών τα τελευταία χρόνια, να μην ελπίζουν σε στήριξη και υποστήριξη υπενθυμίζοντας με νόημα  πως “οι πόρτες της οικογένειας Μπακογιάννη που επίσης συγκροτεί κομματικό πυρήνα στην Νέα Υόρκη όχι μόνον είναι ανοιχτές αλλά υπάρχουν και ανοιχτές προσκλήσεις”… 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και το ρεπορτάζ που σήμερα για πρώτη φορά αποκαλύπτονται ορισμένες μόνο από τις  πτυχές του και στην συνέχεια του αφιερώματος μας θα επιχειρήσουμε να μπούμε και στην ευαίσθητη περιοχή με τις μεγάλες γκρίζες ζώνες…

Η  ένταση που υποβόσκει και δείχνει να προμηνύει μεγάλη εσωκομματική  αναταραχή φαίνεται και από το γεγονός ότι  το κόμμα και ο τομέας αποδήμων  φαίνεται  να  έχει ήδη εγκρίνει την κεντρική εφορευτική επιτροπή που θα διεξάγει τις εκλογές   τα ονόματα των οποίων έχουν υποδειχθεί  ξεχωριστά  από την μια πλευρά από τον  Πέτρο Γαλάτουλα  που είναι πλήρως απομονωμένος από το  επίσημο κόμμα το οποίο του έχει ζητήσει να μην έχει  καμία περαιτέρω ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία  και από την άλλη πλευρά που φέρεται να εκπροσωπεί πλέον  και τον επίσημο  κομματικό μηχανισμό είναι οι κύριοι   Γιώργος  Γεωργόπουλο και μια σειρά γνωστοί και επιφανείς επιχειρηματίες .

Πρόσωπο κλειδί στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας γνωστός  Χιώτης πετυχημένος επιχειρηματίας

Τον κεντρικό ρόλο στην διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας  ειδικά για την Νέα Υόρκη που πέφτει και το κεντρικό πολιτικό βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης   φαίνεται να διαδραματίζει γνωστός και διακεκριμένος ιδιαίτερα προβεβλημένος  πετυχημένος  Χιώτης επιχειρηματίας ο οποίος μετά από σχετικές πιέσεις και την προτροπή της νέας ηγεσίας του κόμματος στον τομέα αποδήμων  αποδέχθηκε να έχει έναν  κεντρικό συντονιστικό ρόλο χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο αν θα αποδεχθεί τις προτάσεις που του έχουν γίνει για περαιτέρω ανάμειξη του σε πολιτικό  και κομματικό επίπεδο.  Πάντως προς το παρών  και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διασταυρωμένες πηγές μας   από το γραφείο και το επιτελείο του γνωστού Χιώτη επιχειρηματία  και των συνεργατών του γίνονται όλες οι γραπτές ή μέσω email  εισηγήσεις για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, προς το επίσημο κόμμα.

Κεντρικός ο ρόλος της εφορευτικής επιτροπής.

Η εφορευτική επιτροπή που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες,  έχει λάβει εντολή   να διεξάγει τις εκλογές, χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις αφού καθημερινά πάνε και έρχονται ονόματα,    είναι οι κύριοι Απόστολος Τομόπουλος γνωστός επιχειρηματίας και επί σειρά ετών αναμεμειγμένος στα κοινά της ομογένειας πρόσωπο κλειδί που κατά τα φαινόμενα  φέρεται να είναι  κοινής αποδοχής από τα δυο στρατόπεδα (επίσημο κόμμα Vs  Πέτρος Γαλάτουλας)   η νεαρά Ελευθερία Χαραλαμπίδου, πρώην αντινομάρχης Κομοτηνής και ο κ.  Κλεάνθης Μεϊμάρογλου που έχει προτείνει ο κ. Γάλάτουλας αν και ήδη υπάρχουν  ενστάσεις για το πρόσωπο του κ. Μεϊμάρογλου, ο  Χιώτης επιχειρηματίας κ.  Γιώργος Αλμυρούδης και δυο ακόμα αναπληρωματικοί που έχει επιλέξει το κόμμα από τις εισηγήσεις των δυο πλευρών ένα από κάθε πλευρά.      

Το greekamericannewsagency παρακολουθεί το ρεπορτάζ εκ  του σύνεγγυς και θα ενημερώνει διαρκώς με συνεχή έρευνες,  ρεπορτάζ  ειδικά αφιερώματα αλλά και αποκαλύψεις.

Η έρευνα και το ρεπορτάζ  συνεχίζεται…