Οι Κύπριοι πολιτικοί παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας;

Και, όμως, φοβούνται το ΕΛΑΜ, οι αθεόφοβοι

Προεδρικό, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ ωραιοποιούν και υποβαθμίζουν σοβινιστικά ξεσπάσματα από την Τουρκία, και θεωρούν εχθρούς τους Ελληνοκυπρίους

«Δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Αν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, το οποίο έδωσαν οι ήρωές μας. Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα… Αυτοί που ονειρεύονται να τερματίσουν την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και του λαβάρου στην Κύπρο, το οποίο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη και το σύμβολο της ύπαρξής μας στη Μεσόγειο, θα απογοητευθούν…».

Αυτό το εθνικιστικό, σοβινιστικό κήρυγμα προέρχεται από τον Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Του Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο ο Άντρος Κυπριανού και το Προεδρικό επεχείρησαν να παρουσιάσουν ως προτείνοντα την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο! Κατρακύλησαν σε αυτό το εθνικό κατάντημα, ωραιοποιώντας τον σουλτάνο και αφορίζοντας τον Κοτζιά.

Αυτά τα οποία λέγει ο Γιγίτ Μπουλούτ, δεν τα λέγει μόνο προς τον Ακιντζί, όπως διατείνονται τα ανανικά έντυπα. Απευθύνονται κυρίως προς τον κυπριακό Ελληνισμό. Και δεν αποτελούν σημερινές θέσεις της Τουρκίας. Τα είχε πει πριν από μισό αιώνα ο Ιχσάν Τσαγλαγιαγκίλ, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Ουδέποτε στην ιστορία του το τουρκικό έθνος επέστρεψε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων όσα κατέκτησε με τη λόγχη και το αίμα των στρατιωτών του», είχε πει. Σήμερα, η φωνή του Τσαγλαγιαγκίλ ζωντανεύει στις τοποθετήσεις του Γιγίτ Μπουλούτ.

Αλλά ποιος στο Προεδρικό, στην Πινδάρου, στην Εζεκίας Παπαϊωάννου γνωρίζει ιστορία; Ούτε Νιχάτ Ερίμ έχουν διαβάσει, ούτε Τσαγλαγιαγκίλ, γνωρίζουν τι ήταν.

Αυτοί όλοι, δεν φοβούνται ούτε τον Ερντογάν, ούτε τον Τουρκές, ούτε τον Μπουλούτ, ούτε καν τον Ακιντζί. Ο οποίος μόλις προχθές μάς δήλωσε πως ούτε ένα Τουρκοκύπριος δεν αποδέχεται τον ελληνοκυπριακό χάρτη επί του εδαφικού, ούτε ένας Τουρκοκύπριος δεν ψηφίζει λύση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις, χωρίς παραμονή τουρκικών στρατευμάτων, χωρίς εκ περιτροπής προεδρία.

Ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ, ο Άντρος Κυπριανού θέλουν να κάμουν συμπεθεριό με τους τρομοκράτες σοβινιστές της Τουρκίας. Οι μόνοι τους οποίους φοβούνται είναι το… ΕΛΑΜ και ο Νικόλας. Αν δεν υπάρξει λύση, λέγουν, θα ευθύνεται ο Νικόλας, ο Σιζόπουλος, ο Λιλλήκας, ο Περδίκης, η Θεοχάρους, οι οποίοι δεν θέλουν λύση που δεν ανταποκρίνεται στην έκκληση του Προέδρου για ενότητα γύρω από τον στόχο της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, της υποβάθμισης του κυπριακού Ελληνισμού σε κοινότητα, της νομιμοποίησης της τουρκικής κατοχής.

Αυτοί συν ο Κοτζιάς, συν το ΚΚΕ, συν το 76% των Ελληνοκυπρίων, δεν θέλουν λύση. Ο Ερντογάν θέλει λύση, ο Ακιντζί θέλει λύση, ο Τουρκές θέλει λύση, ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ, ο Τορναρίτης, ο Άντρος Κυπριανού, ο Στεφάνου, ο Τουμαζής, θέλουν λύση.

Απέναντι σ’ εμάς που θέλουμε λύση βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική, στέκει ένα ελληνο-τουρκικό τείχος, που εκτείνεται από την Ανατολία μέχρι τον λόφο του Προεδρικού και απ’ εκεί στην Πινδάρου και στην Εζεκίας Παπαϊωάννου.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ, κορόιδα, τα έλεγε για ν’ ακούσει ο Ακιντζί, όχι ο κυπριακός Ελληνισμός, μας λέγουν. Αλλά ο «μετριοπαθής» Ακιντζί για ποιους τα λέγει για ν’ ακούσουν;

Αλλά είπαμε: Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ είναι σύμμαχοι του Ερντογάν και του Ακιντζί. Θέλουν λύση win-win, δηλαδή διαμοιρασμό κερδών μεταξύ τους. Εχθροί του Προεδρικού, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ είναι μόνο οι Ελληνοκύπριοι, που δεν προκρίνουν τη λύση που θέλει ο Αναστασιάδης. Σοβινιστής και εθνικιστής, πραγματικός τρομοκράτης δεν είναι ο Γιγίτ Μπουλούτ.

Εχθρός είναι το ΕΛΑΜ. Το αφόρισαν προτού ο λαός εκλέξει δύο βουλευτές του. Το χαρακτήρισαν τμήμα της Χρυσής Αυγής. Διάδοχο της ΕΟΚΑ Β. Έλεγαν πως, αν εισέλθει στη Βουλή, θα δέρνει! Και το ΕΛΑΜ τούς διέψευσε. Οι βουλευτές του κανέναν τρομοκρατικό λόγο δεν εκπέμπουν. Κάθονται φρόνιμα στη Βουλή, καταθέτουν πολιτισμένα τις απόψεις τους, και δηλώνουν αντίθεση στην ομοσπονδία. Δημοκρατική η συμπεριφορά τους.

Γιατί φοβούνται το ΕΛΑΜ και δεν φοβούνται τον Μπουλούτ, τον Ερντογάν, τον Ακιντζί; Επειδή το ΑΚΕΛ θέλει πάντοτε να κατασκευάζει σκιάχτρα και να φοβίζει τους ψηφοφόρους του, να μην εγκαταλείψουν το μαντρί για να μην τους φάνε οι ακροδεξιοί λύκοι. Και ο ΔΗΣΥ τρέμει το ΕΛΑΜ διότι σιγά αλλά σταθερά απορροφά τους νέους του και όσους διδάχθηκαν εθνικοφροσύνη στον πάλαι ποτέ εθνικόφρονα ΔΗΣΥ…

Πρώτη φορά στην κυπριακή Ιστορία, ελληνοκυπριακά κόμματα και πολιτικοί ηγέτες των Ελληνοκυπρίων βρίσκονται στην ίδια γραμμή με την Τουρκία και θεωρούν εχθρούς τους Έλληνες…

Πηγή