Να αρθεί η διπλωματική ασυλία & να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, ζητούν 29 Αμερικανοί ομοσπονδικοί βουλευτές -με επικεφαλής την Κ. Μαλόνι- σε επιστολή του προς τον ΥΠΕΞ

Την καταδίκη του περιστατικού στην Washington με πρωταγωνιστές τη φρουρά του Ερντογάν εναντίον των διαδηλωτών απέναντι από την τουρκική πρεσβεία ζητούν από τον Υπουργό των Εξωτερικών Τίλερσον με επιστολή τους 29 Αμερικανοί ομοσπονδιακοί βουλευτές, ζητώντας του να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή του ώστε να μην έχουν διπλωματική ασυλία και να τους ασκηθεί δίωξη βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας. 
 
“Αυτού του είδους οι ενέργειες από ξένη ομάδα ασφαλείας” χρήζουν καταδίκης  και δεν μπορούν να επιτρέπονται” σημειώνεται στην επιστολή. “Αυτές οι ενέργειες δεν είναι μόνο εγκληματικές αλλά και αποτελούν προσβολή για τις αμερικανικές αξίες. Η Ελευθερίου του λόγου και η ελευθερία να διαδηλώνει κάποιος μπορεί να απαγορεύονται στην Τουρκία, και να προσβάλλουν τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι θεμελιώδεις αμερικανικές αρχές και πρέπει να διασφαλίζονται”. 
 
 Σύμφωνα με την επιστολή των 29, την οποία υπογράφει πρώτη η βουλευτής των Δημοκρατικών από την πολιτεία της ΝΥ και συμπρόεδρος της επιτροπής για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων Κάρολιν Μαλόνι, η ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του State Department δεν είναι αρκετή, καλώντας τον Ρεξ Τίλερσον να μιλήσει δημόσια για τα όσα έγιναν και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα λογοδοτήσουν για την πράξη τους αυτή.
 
Δείτε την επιστολή και ΕΔΩ