Τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος

Στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο Αμερικανός Πρόεδρος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μέση Ανατολή. Στην επίσημη τελετή για την υποδοχή του Αμερικανού προέδρου ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων παρέστη ο ίδιος ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος.

Ο κ. Trump με τη συζυγό του Μελάνια επισκέφθηκαν τον Ναό της Αναστάσεως, στην αυλή του οποίου τους υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, μαζί με τον Γέροντα Σκευοφύλακα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ἱεραπόλεως κ. Ἰσίδωρο, καί τον Δραγουμανεύοντα Ἀρχιμανδρίτη π. Ματθαίο, τον Παρασκευοφύλακα Ἀρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο, τον Κουστωδό τῆς Ἁγίας Γῆς π. Φραγκίσκο Πατόν καί τον εκπρόσωπο τοῦ Ἀρμενίου Πατριάρχη στα Ιεροσόλημα Μακαριώτατο Νουρχάν Μανουκιάν.

Ο Μακαριώτας, μαζί με τον π. Φραγκίσκο Πατόν καί τον Αρμένιο εκπρόσωπο, οδήγησαν τον Αμερικανό Πρόεδρο στον Πανάγιο Τάφον, όπου και προσκήνυσε. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο Γραφείο του Ναού της Αναστάσεως, όπου και ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος προσέφερε ως δώρο στον κ. Trump μια εικόνα της Γέννησης. Από την πλευρά του ο κ. Trump εξέφρασε τήν συγκίνηση για την επίσκεψη του στο αρχαιότατο καί αγιώτατο μνημείο της Χριστιανοσύνης, ευχόμενος ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

 

 

φωτογραφίες: panorama.am

Trump, First Lady Visit Church of Holy Sepulchre – VOA News