ΝEWS247 Αποστολή στη Ν. Υόρκη: Δέσποινα Συριοπούλου Αυτό υποστηρίζει ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής των Δημοκρατικών Τζον Σαρμπάνης

Τζον Σαρμπάνης στο NEWS 247: Ο Τραμπ είναι επικίνδυνος

Ως «Θυελλώδη» και «δύσκολη» περιγράφει την προεκλογική περίοδο των Ηνωμένων Πολιτειών ο -ελληνικής καταγωγής- βουλευτής των Δημοκρατικών του Μέρυλαντ, Τζον Σαρμπάνης με την επισήμανση ότι μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων επιθυμεί να αφήσει στο παρελθόν όλα όσα συνέβησαν όλους αυτούς τους μήνες και να προχωρήσει μπροστά. Μιλώντας στο news247.gr, ο Γιάννης Σαρμπάνης, μέλος της ομοσπονδιακής βουλής των Αντιπροσώπων από το 2007, αισθάνεται αισιόδοξος για την επανεκλογή του, την ώρα που ήδη έχουν ανοίξει οι κάλπες στο Μέρυλαντ**.

Ο Τζον Σαρμπάνης, είναι γιος του Paul Sarbannes, επίσης πολιτικού με μακρά πορεία στην Ομοσπονδιακή Βουλή και τη Γερουσία. Μετά τη παρουσία του στη Βουλή, από το 1971 έως το 1977, ο Paul Sarbannes, είχε ο 30 χρόνια συνεχώς παρουσία στην Γερουσία, την μεγαλύτερη θητεία γερουσιαστή στην ιστορία της πολιτείας του Μέρυλαντ.

Αποτέλεσμα εικόνας για john sarbanes

Ως προς την προεκλογική εκστρατεία αυτή καθεαυτή, ο βουλευτής των Δημοκρατικών εξηγεί τους λόγους γιατί την θεωρεί μεταξύ άλλων και πρωτόγνωρη. Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με τον ρόλο των ΜΜΕ στην ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ και ο δεύτερος με την ίδια την φυσιογνωμία του υποψηφίου. Ο Τζον Σαρμπάνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αρχικά, τα ΜΜΕ λειτούργησαν πολύ υποστηρικτικά στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να τραβήξει την προσοχή. Στις αρχές της περσινής χρονιάς, φαινόταν ότι ήταν πρόθυμα να του δώσουν όση προσοχή ήθελε, και στη συνέχεια έδωσαν έμφαση στο ίδιο το πρόσωπο ως διασημότητα της προεκλογικής εκστρατείας, αφήνοντας όμως κατά μέρος πολλές φορές θέματα που άξιζαν της προσοχής».

 

Ως προς το δεύτερο, επισημαίνει ότι «ο Τραμπ είναι ένα νέο είδος πολιτικού υποψηφίου που δεν είχαμε δει για πολλά χρόνια, αν όχι ποτέ, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι επικίνδυνος ως υποψήφιος. Επιτίθεται προσωπικά, χρησιμοποιεί εμπρηστική ρητορική και είναι επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι στέλνει μηνύματά του σε ένα δυσαρεστημένο και θυμωμένο κοινό ότι θα πρέπει να διοχετεύσει τον θυμό του με τρόπο καταστρεπτικό», εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ψηφοφόροι θα το απορρίψουν και θα εκλέξουν την Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία, ένα γεγονός που κατά την άποψη του βουλευτή του Δημοκρατικού κόμματος θα είναι ιστορικό, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ως Δημοκρατικός ο Τζον Σαρμπάννης υπερμάχεται την υποψηφιότητα Κλίντον, παρά τα όσα της καταλογίζουν. Για τον ίδιο, η Χίλαρι Κλίντον «ήταν ο πιο ισχυρός υποψήφιος που θα μπορούσε να προκύψει από τους υποψηφίους που υπήρχαν για το χρίσμα», εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «πιθανότατα να είναι ο υποψήφιος με την μεγαλύτερη εμπειρία που έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για την προεδρία, και για τα δυο κόμματα». Για τον βουλευτή του Μέρυλαντ, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυο (Κλίντον-Τραμπ) ως προς την εμπειρία, την κρίση και την ιδιοσυγκρασία τους, γι’ αυτό και την θεωρεί «σαφώς πολύ καλύτερη υποψήφιο».
Το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζον Σαρμπάνης, ελπίζει ότι δεν θα συμβεί. Στην περίπτωση ωστόσο που γίνει κάτι τέτοιο, «δεδομένων κάποιων δηλώσεων που έχει κάνει και του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρεται, είναι πιθανό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μας φέρει εν όψει συνταγματικών δυσκολιών ή μιας κρίσης, διότι ανησυχώ ότι θα υπερβεί τα όρια της προεδρικής εξουσίας. Ελπίζω πως δεν θα συμβεί» σημειώνει, και προχωρώντας τη σκέψη του ένα ακόμη βήμα, λέει χαρακτηριστικά: «Θα σας πω και το εξής: δεν πρόκειται να σταματήσει τη δραστηριότητά του. Ανησυχώ αν αποφασίσει να συνεχίζει να ασκεί πίεση, αν συνεχίσει να καλλιεργεί από πού έχτισε στο Twitter ή στο facebook, προσπαθώντας να υπονομεύσει τις προσπάθειές μας να επανενώσουμε τη χώρα. Χάσει ή κερδίσει, η ανησυχία μου εστιάζεται στο να συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν βοηθά τη χώρα, αντίθετα είναι καταστρεπτικός».
Στην προεκλογική του εκστρατεία στο Μέρυλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης έρχεται σε επαφή με τους ψηφοφόρους, γίνεται ακροατής των ανησυχιών τους, των προβλημάτων τους, ζητημάτων που τους απασχολούν. Ως βασικότερα θεωρεί την επιρροή των μεγάλων συμφερόντων στην Washington, γεγονός που θυμώνει τον μέσο αμερικανό και τις οικονομικές ευκαιρίες που υπάρχουν για την μεσαία τάξη. Ως προς το πρώτο, ο βουλευτής των δημοκρατικών υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών για τα μεγάλα συμφέροντα έχουν μεγάλη επιρροή στην Washington, και στη λήψη αποφάσεων. «Τα μεγάλα συμφέροντα επιβάλλουν ποια θα είναι η πολιτική και έτσι δεν ακούγεται η φωνή του μέσου αμερικανού πολίτη πια, διότι οι πολιτικοί εξαρτώνται από αυτά τα συμφέροντα. Αυτό δημιουργεί θυμό στη χώρα και ο θυμός αυτός βρίσκει λύσεις στον Ντόναλντ Τραμπ» τονίζει. Ο Τζον Σαρμπάνης θεωρεί επιβεβλημένο ότι «Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το σύστημα της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, ώστε ο μέσος πολίτης να αισθάνεται ότι συμμετέχει», αναφερόμενος στην δική του προσπάθεια της οποίας και ηγείται για ένα νέο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, το οποίο θα είναι βασισμένο σε μικρές δωρεές.
Το δεύτερο ζήτημα, για το οποίο γίνεται αποδέκτης της ανησυχίας των πολιτών, τους οποίους και εκπροσωπεί έχει να κάνει με τις οικονομικές ευκαιρίες, τις θέσεις εργασίας, το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν των οικονομικών υποχρεώσεών τους, να έχουν εργασία, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της ανώτερης εκπαίδευσης. «Ανησυχίες που παντού είναι οι ίδιες» λέει χαρακτηριστικά, «όπως και στην Ελλάδα, στην Ισπανία, αλλά και στις ΗΠΑ, οι πολίτες θέλουν να ξέρουν ότι έχουν δουλειά, να συνεισφέρουν στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους να έχουν ευκαιρίες στην εκπαίδευση, να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συνεπώς οι οικονομικές ευκαιρίες παραμένουν η νούμερο ένα ανησυχία για τις περισσότερες οικογένειες της μεσαίας τάξης» και καταλήγει στο «αν αντιμετωπίσουμε το πρώτο, τα συμφέροντα που ασκούν επιρροή στην Washington, θα είμαστε πιο εφοδιασμένοι για την αντιμετώπιση του δεύτερου προβλήματος, ώστε κάθε αμερικανός να έχει πρόσβαση σε σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες»
Ερωτηθείς αν στα δυο αυτά βασικά ζητήματα, η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, ο βουλευτής θεωρεί ότι δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. «Έχει ήδη πει ότι θέλει να το κάνει. Από την αρχή έχει θέσει προτεραιότητα να κάνει το σύστημα πιο δημοκρατικό και να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες για την μεσαία τάξη», αναφέρει υπογραμμίζοντας ο Τζον Σαρμπάνης το παρελθόν της υποψηφίου των Δημοκρατικών, στην αρχή της καριέρας της, όταν είχε εστιάσει στην «παροχή βοήθειας στα φτωχά παιδιά και πως θα βγάλει από τη φτώχεια οικογένειες, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αμερικανικό όνειρο. Αυτές είναι οι βασικές αξίες της».
Τέλος στο μεγάλο ερώτημα τι θα γίνει με τη Βουλή και τη γερουσία, ο βουλευτής που αισιοδοξεί να ανανεώσει τη θητεία του για ακόμα 2 χρόνια προδιαγράφει μια δύσκολη κατάσταση που θα έχει να αντιμετωπίσει, -αν φυσικά εκλεγεί- η κα Κλίντον. «Δυστυχώς οι ρεπουμπλικάνοι ήδη το ξεκαθάρισαν. Εάν έχουν τον έλεγχο σε ένα από τα σώματα, είτε στη Βουλή είτε στην γερουσία, ή και στα δυο, θα ξεκινήσουμε άμεσα να κυνηγούν την Κλίντον. Θα διεξάγουν έρευνα, θα επιτεθούν στην προεδρία της» σημειώνει, και προσθέτει ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες στον πλανήτη, είναι να ενώσουμε τους ανθρώπους και όχι να τους διχάσουμε. Και δυστυχώς οι ρεπουμπλικάνοι τα τελευταία χρόνια δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για να επιτίθενται στον αμερικανό πρόεδρο, -είδατε τι έκαναν στον Ομπάμα-. Ανησυχώ πως θα συνεχίσουν την ίδια τακτική. Ίσως και να εκπλαγώ, αλλά όλες οι ενδείξεις, αν ακούσετε όσα λένε τώρα, είναι ότι θα ξυπνήσουν στις 9 Νοεμβρίου και αμέσως θα ξεκινήσουν την προσπάθεια δυσφήμισης και επίθεσης της κυβέρνησης Κλίντον. και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την χώρα».

**Διαδικασία κατά την οποία οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν πριν την καθορισμένη ημέρα των εκλογών. Ο χρόνος που ξεκινά αυτή η διαδικασία ποικίλει από πολιτεία σε πολιτεία, ξεκινώντας από τέσσερις έως και πενήντα ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο κύριος στόχος της εν λόγω διαδικασίας είναι η αύξηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις εκλογές

Πηγή

ΝEWS247

Σ. Τσίβικος: Οι Ελληνοαμερικανοί θα στηρίξουν Τραμπ

Δεν μου αρέσει η Κλίντον, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή

Πως θα ψηφίσει η Αμερική;
Ο Τραμπ διώχνει τους μετανάστες;
Η Ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ και οι Αμερικανικές εκλογές
Αμερικανικές εκλογές 2016: Ο ρόλος επιφανών ΕλληνοΑμερικανών
Ο ρόλος των Ελληνοαμερικανών στις εκλογές του Νοεμβρίου

Σάββας Τσίβικος: Η ελληνοαμερικανική κοινότητα στην μεγάλη πλειοψηφία της θα ψηφίσει Τραμπ

Γιατί η Αστόρια ψηφίζει Τραμπ και με διαφορά
Α. Αγγελόπουλος: Πως ψηφίζουν οι Έλληνες μεγιστάνες της ομογένειας των ΗΠΑ «ΤΡΑΜΠ Ή ΚΛΙΝΤΟΝ – ΚΛΙΝΤΟΝ Ή ΤΡΑΜΠ»
Διίστανται οι απόψεις ομογενών για την δεύτερη τηλεμαχία Τραμπ-Κλίντον

Όλοι οι Ελληνες του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Έλληνες υποστηρικτές του Ντόναλτ Τραμπ
Έλληνας σύμβουλος του Τραμπ: «Γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ζήτημα»-ΒΙΝΤΕΟ
Έλληνες ομογενείς απαντούν: Κλίντον ή Τραμπ;
Περιμένοντας τους Ελληνες Τραμπ

Μ. Γιαννόπουλος: Ο Έλληνας ακροδεξιός κήρυκας του Τραμπ
Αυτό είναι το σχέδιο του Τραμπ για την Ελλάδα – Ο Έλληνας σύμβουλός του περιγράφει τις σκέψεις του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Τζορτζ Παπαδόπουλος… ο Έλληνας σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ
Αυτός είναι ο Έλληνας σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ
Αντιδράσεις για τον Έλληνα ομογενή οπαδό του Τραμπ
Μαντέψτε ΠΟΙΟΣ είναι ένας απο τους νέους Σύμβουλους του Τράμπ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ…ΚΥΠΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!
«Τραμπ ή Κλίντον Κλίντον ή Τραμπ» – Πως ψηφίζουν οι Έλληνες μεγιστάνες της ομογένειας
Κατερίνα Σώκου – Πώς βλέπει ο Τραμπ τους Ελληνες και την Ελλάδα
Οι Έλληνες ομογενείς στα επιτελεία της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ

Donald Trump’s tough guy stance wins fans among Astoria’s Greeks

Greek-Americans Join National Diversity Coalition for Trump, Meet with RNC
Donald Trump Wants To Make America Greek Again
Pro-Trump Greeks. Not as far-fetched an idea as it seems
GR Poll: Most Greek-Americans Are with Her
No, Kathimerini Readers; All of Astoria Isn’t Voting for Donald Trump
Trump’s “Undesirable” Muslims of Today Were Yesteryear’s Greeks: “Pure American. No Rats, No Greeks”
Greek, Cypriot-American Community Joins Trump Groups

ENTREPRENEUR BRINGS GREEK AMERICAN SUPPORT TO DONALD TRUMP. MARAFATSOS HAS BEEN SELECTED TO REPRESENT THE GREEK AND CYPRIOT AMERICAN COMMUNITY ON THE NATIONAL DIVERSITY COALITION FOR TRUMP

Watch: a ridiculous pro-Trump video starring Greek neo-Nazis
The Charades of Donald Trump and Alexis Tsipras
Who will Greek Americans support for President of the U.S.?
How To Turn Trump Fans? Show Them A Greek Tragedy
How Donald Trump scrambles the general election map
Report: Donald Trump’s tough guy stance wins fans among Astoria’s Greeks

Ο Γάλλος που θα φύγει από τις ΗΠΑ, αν βγει ο Τραμπ
Debate Κλίντον – Τραμπ με επίκεντρο σεξιστικά σχόλια και e-mails
Τι θα κρίνει τις αμερικανικές εκλογές

H ελληνική ομογένεια βαρόμετρο στις αμερικανικές εκλογές – Τα προβλήματα της Χίλαρι και ο “αέρας” του Τράμπ

NY Governor Andrew M. Cuomo to become recipient of Athenagoras Human Rights Award, Oct 15
New York State Governor Andrew Cuomo received the Athenagoras Human Rights Award of the Archons
Ανεβάζει τους τόνους και θέτει τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα η ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε πολύ καλή εικόνα για το τι πρέπει να διορθωθεί στην Έλλάδα.

Μητσοτάκης στο NEWS 247: Δεν θα υπάρξει ανάκαμψη με αυτή την πολιτική
Κυβερνήτης Ν. Υόρκης: Θαυμασμό για τις αξίες που έφεραν οι Έλληνες στις ΗΠΑ
Governor Andrew Cuomo receives the Athenagoras Rights Award
Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει Εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 2017

Governor Cuomo Attends the Order of Saint Andrew’s Athenagoras Human Rights Award Banquet

New York State Governor Andrew Cuomo received the Athenagoras Human Rights Award of the Archons