Προαναγγελία πολεμικών σχεδιασμών;
To Kρεμλίνο αποσύρει τις οικογένειες των διπλωματών του από τη Δύση

Συνεκτιμώντας τον άμεσο κίνδυνο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου το Κρεμλίνο έδωσε εντολή στους διπλωμάτες του και στο προσωπικό του στη Δύση να επαναπατρίσουν τις οικογένειές τους άμεσα. Οι ρωσικές αντιπροσωπείες και θεσμοί στη Δύση μειώθηκαν στο μίνιμουμ. Από την πλευρά του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας προχώρησε την Τετάρτη 12 Οκτώβρη 2016 στην εκτόξευση 3 διηπειρωτικών πυραύλων για να προσαρμόσει το σύστημα τους εκτόξευσης.

Ρώσος ειδήμονας: oι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους πολεμάνε κατά Άσαντ με τους τρομοκράτες

Στη Συρία η κατάσταση αναζοπυρώνεται μέρα με τη μέρα αναφέρει η ρωσική «ЗВЕЗДА». Το λεπτό σημείο είναι οι αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά των συριακών βάσεων. Η εφημερίδα φιλοξενεί την ανάλυση του ειδήμονα σε πολεμικές στρατηγικές του Αλεξάντερ Ζιμούσκι που αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πολεμάνε εναντίον του Άσαντ χρησιμοποιώντας τρομοκράτες.Αυτές τις οργανώσεις οι αμερικανοί τις ονομάζουν »μετριοπαθή αντιπολίτευση » και μέχρι τώρα τους έδιναν στρατιωτική και υλικοτεχνική κάλυψη.Τώρα έχουμε αμερικανικούς βομβαρδισμούς καθώς και των συμμάχων τους ευθέως εναντίον θέσεων του συριακού στρατού.Αυτές τις επιθέσεις επιχειρούν να τις δικαιολογήσουν ως λάθη του συστήματος πλοήγησης.Εμείς αντίθετα η Ρωσία πολεμάμε ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία που αποτελείται από πολύ μεγάλο αριθμό οργανώσεων.Ενδεικτικά μόνο στο Χαλέπι υπάρχουν 50 τέτοιες οργανώσεις που διεξάγουν επιχειρήσεις.
Ο στόχος των ΗΠΑ είναι ν΄ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ με οποιοδήποτε κόστος.Στόχος μας είναι η εξολόθρευση των τρομοκρατικών οργανώσεων και η συμπαράσταση στη νόμιμη κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ. Η μετριοπαθής αντιπολίτευση των ΗΠΑ από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 1 Σεπτέμβρη σκότωσε 3.500 στρατιώτες και 13.000 πολίτες.
Οι ΗΠΑ για να πραγματοποιήσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια στην περιοχή θέλουν ν΄ αλλάξουν τις στρατιωτικές και πολιτικές δομές στη Συρία να τοποθετήσουν μια νέα κυβέρνηση και μετά να την τοποθετήσουν ως νόμιμη.Οι εναλλακτικές μορφές εξουσίας που προτείνουν είναι όλες βασισμένες επάνω στις τρομοκρατικές οργανώσεις και με κριτήρια θρησκευτικά και εθνοτικά. Τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε για μια »ριζοσπαστική μετριοπάθεια ».
Ο λόγος επίσης για τον οποίο θέλουν ν΄ εξαφανίσουν αυτή την κυβέρνηση οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι γιατί θέλουν ν΄ακυρώσουν άμεσα όλες τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί ήδη από την εποχή της Σοβ.Ένωσης αλλά και πρόσφατα μεταξύ Συρίας και Ρωσίας. 

Kρεμλίνο: Θ’ απαντήσουμε στα σχέδια της CIA για κυβερνοεπιθέσεις κατά της ρωσικής ηγεσίας

Η Mόσχα θ΄απαντήσει στα σχέδια της Central Intelligence Agency (CIA) για προετοιμασία κυβερνοεπιθέσεων κατά της ρωσικής ηγεσίας ανέφερε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ο βοηθός στο Κρεμλίνο Yuri Ushakov.

«Βεβαίως εμείς θα το κάνουμε αυτό. Αυτό είναι ήδη στα όρια της αγένειας» σχολίασε ο Ushakov, σύμφωνα με το Ρώσικό πρακτορίο ΤΑSS.

Το ειδησεογραφικό NBC News μετέφερε την Παρασκευή επικαλούμενο αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η διοίκηση Obama «εξετάζει το ενδεχόμενο μιας πρωτοφανούς συγκεκαλυμμένης κυβερνοδράσης κατά της Ρωσίας ως αντίποινα για την υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές. »

 

Πηγή

Διαβάστε ακόμα

Άσαντ: Η Συρία θα φέρει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο