«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στις Αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ, όταν δύο άνδρες προσπάθησαν να παραβιάσουν την κεντρική πύλη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ένας αξιωματικός της NSA πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν από τους δύο υπόπτους και τραυμάτισε σοβαρά τον δεύτερο.

Οι δύο εισβολείς προσπάθησαν να μπουν στις εγκαταστάσεις της NSA επιβαίνοντας σε όχημα.

Δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για την ταυτότητα των εισβολέων, ούτε ποια ήταν τα κίνητρά τους.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι οι Αρχές δεν θεωρούν ότι το συμβάν σχετίζονται με τρομοκρατία.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται δύο χτυπημένα οχήματα στην πύλη του Φορτ Μιντ ενώ ένας ένστολος μεταφέρεται σε ένα ασθενοφόρο.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πληροφορήθηκε το επεισόδιο στην έδρα της NSA και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι οι δύο δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και επέβαιναν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, ένα Ford Escape, στο οποίο βρέθηκαν αργότερα ναρκωτικές ουσίες και ένα όπλο.

Η NSA, «κορωνίδα» των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, στεγάζεται μέσα στη στρατιωτική βάση του Φορτ Μιντ, οπού εργάζονται περίπου 11.000 άτομα ως στρατιωτικό προσωπικό και 29.000 ως πολιτικό προσωπικό.

Η Διοίκηση Ποινικής Ερευνας του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ διέταξε ερευνά το περιστατικό.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού Μέρι Ντόιλ ανέφερε ότι επί τόπου έσπευσαν συνεργεία έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Τα Νέα