Γιατί ανησυχούν Αντώνης Διαματάρης και Μιχάλης Ιγνατίου; Τι συμβαίνει;  ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ (ΑΛΗΘΕΙΑ) ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΛΛΕΙΨΗ” ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ… ΜΕΤΑΞΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ; ΤΙ  ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ;

 

Ποιοι και γιατί διακινούν σενάρια κρίσης μεταξύ Τράμπ και Αλέξη Τσίπρα; 

Ποιοι τα επαναφέρουν και πως; Πως συνδέονται μεταξύ τους Αντώνης Διαματάρης(εκδότης του Εθνικού Κήρυκα και άνθρωπος της Οικογένειας Μητσοτάκη) και Μιχάλης Ιγνατίου; Ποιες κοινές ανησυχίες τους «δένουν»; διαβάστε σχετικά και συνδέστε ΕΣΕΙΣ τα κομμάτια του πάζλ… 

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (GreekAmericanNewsAgency / ΠΡΩΙΝΗ): Κύριε Εκπρόσωπε, μεσούσης ή και αυξανόμενης της έντασης στο Αιγαίο με ευθύνη της Τουρκίας, βλέπουμε ότι η αμερικανική πλευρά με μια συνέντευξη που στήριξε την κυβέρνησή σας, ενίσχυσε το γεωπολιτικό προφίλ της Ελλάδας στην περιοχή. Στήριξε την κυβέρνησή σας ευθέως και έγινε και μια ολόκληρη συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα και υπάρχει και ένα παρασκήνιο. Ήθελα ένα σχόλιό σας σε αυτό. Ήθελα, επίσης, και μια απάντησή σας στα σενάρια που λένε ότι υπάρχει απουσία επικοινωνίας μεταξύ Λευκού Οίκου και Μεγάρου Μαξίμου. Το είδαμε την Κυριακή και άρχισε να αναδημοσιεύεται γενικότερα ένα τέτοιο σενάριο.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η αμερικανική κυβέρνηση, η αμερικανική διοίκηση αναγνωρίζει τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στη χώρα σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την εμπέδωση της σταθερότητας και το πέρασμα στην ανάκαμψη. Νομίζω ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε μια περίοδο που, όπως βλέπετε, το διεθνές περιβάλλον έχει αρχίσει να αλλάζει τη στάση και τη συμπεριφορά του απέναντι στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση, αυτή είναι διαρκής και βρίσκεται και σε διπλωματικό και σε διοικητικό, αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο.

{απόσπασμα από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης 11 Μαϊου 2017}

 

«Πηγή στις ΗΠΑ δεν έκρυψε την έκδηλη αγωνία της για την έλλειψη επικοινωνίας σε υψηλό επίπεδο μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσινγκτον. Αν και έχουν περάσει 107 μέρες από την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ, η πολυπόθητη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πλανητάρχη δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί και ουδείς δίνει μια λογική εξήγηση γι’ αυτό.»  (ΜΙΧΆΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 7 ΜΑΪΟΥ 2017.  

 

«… Εξ άλλου πόσο τυχαίο είναι το γεγονός   ότι περισσότερες από 100ημέρες μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου κ. Ντ. Τράμπ, ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταφέρει ακόμα να μιλήσει  με τον μαζί του στο τηλέφωνο, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται από διάφορες πλευρές εντός και εκτός ΗΠΑ;…» ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21 05 2017. 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ –ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΑΥΤΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΛΙΓΟ… 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ -ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΑΒΑΣΤΕ :