Ένα διαφορετικό πρόγραμμα για παιδιά!

Euro Kids Festival στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον: «Become an archaeologist for a day!»

Η Πρεσβεία της Ελλάδας πλημύρισε με παιδιά το Σάββατο 5 Νοεμβρίου! Στο πλαίσιο του φετινού Kids Euro Festival που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ουάσιγκτον υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στις ΗΠΑ, η Πρεσβεία της Ελλάδας διοργάνωσε για τους μικρούς της φίλους την εκδήλωση «Αρχαιολόγοι για μία μέρα». Δεκάδες παιδιά επισκέφθηκαν την Πρεσβεία και είχαν την ευκαιρία μάθουν για τα σπουδαία επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας μέσω ειδικών Μουσειοσκευών – βαλίτσες γεμάτες με αρχαία αντίγραφα και εκπαιδευτικό υλικό από μουσεία της Ελλάδας!

Με τη βοήθεια εθελοντών και συνεργατών από το Georgetown University και το Harvard University’s Center for Hellenic Studies τα παιδιά επεξεργάστηκαν αντίγραφα των Κυκλαδίτικων ειδωλίων, έμαθαν τον τρόπο κατασκευής τους, περιηγήθηκαν ψηφιακά στην Ακρόπολη και ζωγράφισαν και κατασκεύασαν τις δικές τους αρχαιοελληνικές μορφές.

Η Ελληνική Πρεσβεία με την πολύτιμη συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης –Ίδρυμα Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή, καθώς και της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξασφάλισε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από αρχαιολόγους, ειδικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες που διακρίνονται διεθνώς για το επίπεδο της εργασίας τους.

Η μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ταξίδεψε στην αμερικανική πρωτεύουσα με την ευγενική χορηγία των John και Eugenie Coumantaros. Οι μουσειοσκευές της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, πρόκειται να εμπλουτίσουν σημαντικά το μάθημα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας σχολείων της Ουάσιγκτον, καθώς με μέριμνα της Ελληνικής Πρεσβείας θα ξεκινήσει πρόγραμμα δανεισμού του υλικού που θα διαρκέσει καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017.