Εκτύπωση

Μιχάλης Κόκκινος : Ο Νέος ρόλος της γενικής γραμματείας απόδημου Ελληνισμού

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Ελληνισμός Διασποράς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  εφ όλης της ύλης! Μιλάει για το σκάνδαλο του ΣΑΕ, για την ψήφο στους ομογενείς την παδεία και το μεάλο κεφάλαιο του πολιτισμού

ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ

Είδηση «βόμβα», που αν επαληθευθεί,  αλλάζει άρδην και ριζικά,  στο διηνεκές το εκλογικό τοπίο στην Ελλάδα αποκαλύπτει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο GreekAmericanNewsAgency ο διευθυντής της  γενικής  γραμματείας  απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος .  Η είδηση:  με διακριτικότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες εδώ και καιρό με  σχετικές οδηγίες από τον κεντρικό διακυβερνητικό μηχανισμό και τις σαφείς εντολές του Έλληνα Πρωθυπουργού  προετοιμάζεται σε συνεργασία με την αντίστοιχη γραμματεία στο υπουργείο εσωτερικών σχέδιο νόμου που-επιτέλους  μετά από 35 και πλέον χρόνια υποσχέσεων -  παρέχει το δικαίωμα του εκλέγειν ,από τους τόπους διαμονής τους  και του εκλέγεσθαι στην Ελληνική Βουλή, πολιτών ελληνικής καταγωγής.

Με δεδομένο ότι η επόμενη βουλή έχει αναθεωρητικό χαρακτήρα η είδηση αποκτά την δική της βαρύνουσα σημασία εν όψει και  των επικείμενων εθνικών εκλογών που προγραμματίζονται για τον προσεχή Οκτώβριο(2015) από το κυβερνητικό επιτελείο.  (βλ. Σχετικό ρεπορτάζ στο περιοδικό ΕΠΙΚΑIΡΑ TEYXO 300, 30 /07/15)

 Ο νεαρός Ροδίτης  πολιτικός  στη συνέντευξη –συζήτηση που είχαμε  μεταξύ των άλλων που μας είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τους φακέλους του ΣΑΕ και των σκανδάλων της κατασπατάλησης χρημάτων των Ελλήνων πολιτών  τονίζει πως όλες οι υποθέσεις που έχουν καταγραφεί είτε από καταγγελίες είτε από εσωτερικές έρευνες του υπουργείου έχουν μόνο ένα δρόμο και μια πορεία.  «Την διαλεύκανση της αλήθειας μέσω της δικαιοσύνης».  Σκάνδαλα που και είχαμε αποκαλύψει και καταγγείλει όλα αυτά τα χρόνια αλλά ουδείς  τόλμησε να πάρει σχετικές πρωτοβουλίες.  Ειδικά σε ότι αφορά την λειτουργία του ΣΑΕ πολλές φορές είχαμε αναφερθεί  είτε σε σχετικά ρεπορτάζ στον ελληνικό τύπο με ενυπόγραφα κείμενα ρεπορτάζ και αναλύσεις μας είτε πολύ περισσότερο στο GreekAmericanNewsAgency με σχετικές πολύ μήνες έρευνες ήδη από το 2006. Σκάνδαλα που επωάζονταν χρόνια μέσα στους διαδρόμους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού  με πρόφαση την χρηματοδότηση του ΣΑΕ χωρίς εγκρίσεις, προϋπολογισμούς,  παραστατικά, έσοδα και κυρίως έξοδα που στην 15ετια. Χρηματοδοτήσεις  που όλα αυτά τα χρόνια χωρίς έλεγχο από κανένα δημόσιο φορέα  ξεπέρασαν τα 70.000.000 ευρώ όπως πρώτο είχε αποκαλύψει  από το 2005 ο γράφων  και υπογράφων και εν συνεχεία του εν λόγω πρακτορείο του οποίο σήμερα φιλοξενεί και τον κ. Κόκκινο

 ο κ. Κόκκινος από τα πολλά και εξίσου σημαντικά μας είπε στην μιας ώρας  oncameraσυνέντευξη του μας είπε μεταξύ άλλων για  :

-το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Γενικής  Γραμματείας

- τα ζητήματα της παιδείας ελληνομάθειας, των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και τα άλυτα  προβλήματα  

- τα   προγράμματα φιλοξενίας παιδιών  τρίτης και τέταρτης γενιάς από κάθε ήπειρο

- την σημασία του ελληνικού πολιτισμού και την νέα στρατηγική που σχεδιάζεται στο ΥΠΕΞ

Ακολουθεί ολόκληρη σε βίντεο η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Κόκκινου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση