Μεγάλη Περιοδεία του Ελληνικού Υπέξ(Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) στον Ελληνισμό της Ιταλίας

 

Την αγάπη και την υποστήριξή τους στην Ελλάδα εκφράζουν με κάθε τρόπο οι ομογενείς καθώς και προσωπικότητες, άνθρωποι του πολιτισμού, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, στις συναντήσεις που είχε η Ελληνική αντιπροσωπεία σε Ρώμη, Μιλάνο  και Τεργέστη. «Πολεμάμε για την Ελλάδα και γι αυτό που η προσπάθειά της πρεσβεύει για την Ευρώπη και τους λαούς της και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Η επίσκεψή σας μας δίνει δύναμη και το χρειαζόμαστε», δήλωσαν οι ομογενείς. Σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να συνδεθεί η πολιτική με τον άνθρωπο  και όχι με αριθμούς, όλοι είναι απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει, τόνισε ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά συμπληρώνοντας ότι «η πατρίδα είναι μία και δεν έχει κομματικό  χρώμα.  Ένα είναι το χρώμα και αυτό είναι το γαλάζιο»

 

«Ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής και στηρίζεται στο πνεύμα, στη φιλοσοφία, στην κοινωνική αλληλεγγύη», επισημαίνουν οι Φιλέλληνες, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συναντηθεί η Ελληνική Αντιπροσωπεία, συμπαραστεκόμενοι δυναμικά. Ιταλία και Ελλάδα μπορούν να φέρουν ένα νέο πνεύμα, τόνισε ο ελληνιστής Louis Godart εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εντονότερη πολιτιστική παρουσία στη Ρώμη, όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες.

 

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του ο κ. Κόκκινος συζήτησε με τους ομογενείς τους τρόπους προβολής της Ελλάδας, την πρόταση για την νέα μορφή του ΣΑΕ που βασίζεται στη δημοκρατικότητα, τη συνοχή, την ενότητα, την ανεξαρτησία, καθώς και τη διεκδίκηση για τις Ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό, αλλά και για τις θέσεις των Ελλήνων της Διασποράς έναντι της Ελληνικής Πολιτείας.

Επίσης, καθορίσθηκαν οι τρόποι επικοινωνίας προς και από την Ελλάδα, το δίκτυο εξυπηρέτησης που έχει ξεκινήσει η Γ.Γ.Α.Ε. σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Π., καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης και συνδρομής των δραστηριοτήτων τους.

«Εγκαινιάζουμε μια νέα σχέση, σχέση αμεσότητας και αμοιβαιότητας και έτσι θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Κόκκινος, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις οδηγίες που έχουμε λάβει από τον Υπουργό Εξωτερικών.

Η αντιπροσωπεία επισκέπτεται τις επόμενες μέρες τη Βενετία και τη Νάπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τα 500 χρόνια παρουσίας του Ελληνισμού στην Καμπανία.