Μήλον της έριδος η διαχείριση του λογαριασμού για την αντιμετώπιση των αναγκών της 16χρονης Μυρτώς

Μερικοί γιά να προβάλλουν τον εαυτό τους και χωρίς να έχουν βάλει ώρες και χρήματα για τον λογαριασμό που άνοιξε η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων βγήκαν και προσπάθησαν να διασύρουν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αλήθεια.
Έτσι βρέθηκε η Ομοσπονδία που άνοιξε το λογαριασμό για να βοηθηθεί η άτυχη κοπέλα να βρίσκεται στην “άμυνα” γιατί τα ασύστολα ψεύδη πέρασαν στα μέσα ενημέρωσης τα οποία στην κυριολεξία “την πάτησαν” και η ψευτο-είδηση έγινε χιονοστιβάδα και άντε τώρα να πεις την αλήθεια και να σε πιστέψουν. Αλλά όπως σε κάθε περίπτωση “ο ψεύτης και ο κλέφτης” τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Έλαμψε η αλήθεια. Όπως είχε αποφασίσει η Ομοσπονδία την Τετάρτη το βράδυ έγινε ο τελικός απολογισμός $131,000 είναι στο Myrtos Fund. Με αποδείξεις από την Τράπεζα οι οποίες αποδείξεις “αντίγραφα” εδόθησαν σε όλο το Δ.Σ της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ένα σεβαστό ποσό που συγκεντρώθηκε για διατεθεί για τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη η οποία έπεσε θύμα ενός παλιάνθρωπου ο οποίος είναι να δικαστεί σύντομα.
Στη λασπολογία που βγήκε από κακοθελητές με παραπλανητικά και ενίοτε "πρόστυχα δημοσιεύματα” το γεγονός ότι η άτυχη κοπέλα έπεσε θύμα πέρασε στα ψιλά. Για αυτή την κοπέλα που βρέθηκε στη Βοστώνη στο κρεβάτι του πόνου ενδιαφέρθηκαν πολλοί άνθρωποι με τον Α ή Β τρόπο από ανθρωπιά και πάνω από όλα από Ελληνικό Φιλότιμο. Στην αρχή μερικές κυρίες, μερικοί αξιωματούχοι της Ομογένειας πλησίασαν την Μυρτώ και την μητέρα της για ηθική συμπαράσταση και μετά με το άνοιγμα δύο λογαριασμών που σκοπός τους είναι να βοηθήσουν. Ο ένας λογαριασμός από κάποιες κυρίες που όπως μαθαίνουμε συγκέντρωσαν αρκετές χιλιάδες δολάρια να βοηθήσουν την μητέρα. Δεν έχουμε τα στοιχεία πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν και τι έγιναν αυτά τα χρήματα αλλά λέμε μπράβο στην προσπάθεια γιατί και η μητέρα της Μυρτώς έχει κάποια έξοδα στην Αμερική, λογικό είναι.
Στον άλλο λογαριασμό όμως αυτόν που άνοιξε η Ομοσπονδία των Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της οργάνωσης ότι “συγκεντρώνουμε αυτά τα χρήματα να αγοραστεί ένα κομπιούτερ Tobii “ και ενώ γινόταν η προσπάθεια παρουσιάστηκε το θέμα να γίνει εγχείρηση στο Νοσοκομείο Παίδων για την οποία η Ομοσπονδία έδωσε το πράσινο φως ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που συγκεντρώνει και γι αυτά τα έξοδα και “εάν υπάρχει περίσσευμα (όπως έγινε) να διατεθούν το υπόλοιπο των χρημάτων είτε εδώ είτε στην Ελλάδα για ότι δεν καλύπτει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη” δεδομένου ότι η άτυχη κοπέλα θα χρειάζεται βοήθεια για πάντα.
Το ποσόν των $131,000 που υπάρχει στο λογαριασμό “Myrtos Fund” δεν είναι της Ομοσπονδίας όπως και δεν είναι και κανενός άλλου αλλά για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα που δεν καλύπτει η ασφάλεια ή πρόνοια.
Μερικές σπόντες από ιστοσελίδα “μεγάλα νέα” ότι πρέπει να δοθούν τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία της Βοστώνης στην μητέρα της άτυχης κοπέλας δεν την αποδέχεται η Ομοσπονδία γιατί στην Αμερική ο νόμος είναι νόμος ιδιαίτερα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Η Ομοσπονδία είναι σε επικοινωνία με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανομία ή παρατυπία ως την διάθεση των χρημάτων.
Η γνώμη μας είναι για το καλό της Μυρτώς να προσπεράσουμε τα όποια αρνητικά δημοσιεύματα και πιθανόν αντιδικίες και να βρεθεί η νόμιμη λύση ώστε η προσφορά των δωρητών να πάει εκεί που οριοθετήθηκε από την πρώτη στιγμή, για να βοηθηθεί η Μυρτώ.  Είναι κρίμα μία τόσο μεγάλη και καλοπροαίρετη προσπάθεια να πάει χαμένη.  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ