(Upd)Πάνω από 50 οι νεκροί μέχρι στιγμής (24/7/2018, τ.ω. 9:12 π.μ.)- εκατοντάδες τραυματίες-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική, με την Αθήνα να ζητά διεθνή συνδρομή για να αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται.

 Ήδη ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει -από την Βοσνία- εσπευσμένα στην Αθήνα με κατεύθυνηση το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας / Πυροσβεστικής. Το σκηνικό που διαμορφώνεται σε ολόκληρη την χώρα, προσομοιάζει με εκείνο του 2007… Οι κρατικές αρχές στην Αθήνα εξετάζουν πολλά σενάρια και με εκείνο του οργανωμένου σχεδίου εις βάρος της χώβαθλυτρας… 

Στο μέτωπο  των πυρκαγιών τώρα, από νωρίς σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας (23 Ιουλίου), λίγο μετά τις 12 έχουν  ξεσπάσει συνολικά επτά μεγάλα μέτωπα  πυρκαγιές.  Ενώ υπάρχουν αναφορές και για άλλα μέτωπα σε άλλα διάσπαρτα σημεία της εθνικής επικράτειας της Ελλάδος. Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στην Κινέτα Αττικής, στον Αποκόρωνα στα Χανιά και στην Πεντέλη, όπου η φωτιά κατευθύνεται στην Αγία Μαρίνα, έχοντας κάψει Νέο Βουτζά και Μάτι. Στην Ραφήνα, επιβεβαιώθηκε ο πρώτος νεκρός, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καεί από το πέρασμα της φωτιάς. Η νύχτα της 23ης προς 24ης Ιουλίου φαίνεται να ξημερώνει ένα γκρίζο, εφιαλτικό σκηνικό με μεγάλες καταστροφές (σε σπίτια, επιχειρήσεις, αγροικίες κτλ ) που έχουν καεί ολοσχερώς! 

Το ΕλληνοΑμερικανικό Πρακτορείο από νωρίς το απόγευμα( λίγο μετα τις 20:00) μετέδιδε ωστόσο νεότερες πληροφορίες, που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, λίγο μετά τις 22:00 τ.ω. Ελλάδος,  με τον αριθμό των νεκρών, μέχρι αυτή την στιγμή να αγγίζει τους τρεις (3) και ίσως να τους ξεπεράσει κατά πολύ… Μάλιστα,  διασταυρωμένες και από ανώτατες κρατικές πηγές,  αναφέρουν  μεταξύ άλλων ότι ο κεντρικός προβληματισμός της κυβέρνησης  που θα αρχίσει να διαφαίνεται μετά τις πρώτες εικόνες που θα καταγράψουν κάμερες και φωτογράφοι, τις πρωινές ώρες, είναι αυτές που θα διαγράψουν με κυβερνητικές δηλώσεις όπου θα κάνουν λόγο με σαφείς υπαινιγμούς και αναφορές  για τις βαθύτερες  αιτίες, αυτής της καθόλου δυσάρεστη κατάστασης.  

Πάντως η όλη εικόνα δείχνει να οδεύει προς μια νέα εθνική Τραγωδία με ανεπιβεβαίωτες -προς το παρών – φήμες για αρκετούς νεκρούς  και με τις φλόγες βοηθούντων και των ανέμων, να εντείνουν την αγωνία.   

Οι Ελληνικές κρατικές αρχές, προσανοτολίζονται στην ματαίωση της δεξίωσης της Προεδρείας της Δημοκρατίας για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας την 24η Ιουλίου του 1974.