Εκτύπωση

Ο Εισαγγελέας καλεί τον Σώρρα

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Ελλάδα

μετά την μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που κατατεθηκε στις 18 Ιανουαρίου(2017) στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για διευρεύνηση σειράς αδικηματων μεταξύ αυτών της απάτης, σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης κτλ. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ίδια δικογραφίας ήδη την  προηγούμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε το ΒΗΜΑ της Κυριακής, ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος, παρέδωσε στοιχεία στο στάδιο της προανάκρισης που ήδη διεξάγεται.  

Του Παναγιώτη Στάθη, capital.gr 

Ως ύποπτοι για τη διάπραξη βαριών αδικημάτων κλήθηκαν για να παράσχουν εξηγήσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι, ο Αρτέμης Σώρρας  και 7 συνεργάτες του, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου έρευνας για την υπόθεση.

Τις κλήσεις προς παροχή εξηγήσεων έστειλε εδώ και καιρό η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου  και τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται είναι αυτά της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων όπως  διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες. Η έρευνα αφορά όλα τα σκέλη της δράσης του Αρτέμη Σώρρα και του πολιτικού φορέα του, "Ελλήνων Συνέλευσις". 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αξιολογήθηκαν η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και  δικογραφίες που εκκρεμούσαν και οι οποίες  απεστάλησαν ύστερα από σχετική παραγγελία  της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Ανάμεσα σ' αυτές ήταν η  δικογραφία  που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση "Ελλήνων Συνέλευσις" . Ο φάκελος εμπλουτίστηκε επίσης με δημοσιεύματα που απέστειλε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.  

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση