Ξεσπάθωσε και αυτή τη φορά, δικαίως,  και μάλιστα έχοντας ενώπιον του τους καθύλην αρμόδιους να τα ακούσουν όσα -τους έψαλλε- για ακόμα μια φορά επαναλμβάοντας  συντοπικά αυτή τη φορά σε πιο κόσμιο ύφος από την προηγούμενη  εκπομπή του για το θέμα της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο ο Δημήτρης Καστανάς.  

 

«Δυστυχώς, κύριοι, τα τελευταία δυο χρόνια η εθνική μας παρέλαση έχει μετατραπεί σε Βραζιλιάνικο καρναβάλι!… Τα έχω πει και θα τα ξαναπώ,  αυτό που γίνεται στην 5η Λεωφόρο δεν αντιπροσωπεύει την Ομογένεια! …Δεν μεταλαμπαδεύουμε την εθνική υπερηφάνεια… Δεν εμπνέουμε στα παιδιά μας την  εθνική έξαρση! Δεν αποδίδουμε τιμές στους ήρωρες με Rock και μαλλιάδες! Δεν γίνεται έτσι με αυτά τα ρεζιλίκια απόδοση τιμών στους προγόνους μας με τις συνταγές τα παστίτσια και τους μπακλαβάδες της γιαγιάς και της μαμάς κάθε παρουσιαστή!…Φίλος μου ο Νικ Γρέγκορυ,  αλλά άλλο ο καιρός και άλλο η εθνική παρέλαση μας….   Εμένα ο Γιάννης Κατσιματίδης είναι φίλος μου 30 χρόνια αλλά αυτά είναι ρεζιλίκια!… Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν κάποιοι την  Εθνική μας παρέλαση για δικά τους συμφέροντα. Αυτό όχι μόνον εγώ αλλά όλοι οι Ελληνες το θεωρούμε ντροπή…. Πολύ φοβάμαι όμως  πως  ότι και αν λέμε βροντάμε στου κουφού την πόρτα. Φέτος θα είμαι κοντά σας και θα στηρίξω την εθνική μας παρέλαση υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι παρέλαση όλων των Ελλήνων»

Αυτά και πολλά άλλα είπε ο καναλάρχης της Νέας Υόρκης Δημήτρης Καστανάς προς τους προσκεκλημένους της εκπομπής του το Σάββατο 14 φεβρουαρίου(09)  κ.κ. Δημήτρη Καλαμαρά, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και Ντίνο Ράλλη, εκπρόσωπο της μειοψηφίας στο Δ.Σ. του πάλαι ποτέ ισχυρού τις δεκαετίες ΄70 ‘ 80 και ‘90 και σοβαρού Ομογενειακού οργανισμού. Καθόλη την διάρκεια της εκπομπής το θέμα  που μονοπώλησε την συζήτηση ήταν η παρέλαση, η προετοιμασία και διοργάμωση της  και φυσικά  η κριτική που άσκησε ο Δημήτρης Καστανάς-και όχι μόνον- για όσα προηγήθηκαν επί προεδρείας Διαμαντίδη τον 2007 και αντίστοιχα το 2008.

Η είδηση που επίσης αξίζει να τονιστεί αν και είναι γνωστό που αποσκοπεί αν λάβουμε υπόψην μας το πρόσφατο παρελθόν και τις  δημοσίως εκφρασμένες θέσεις περί Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων του Δημήτρη Καστανά την 4ετια  της επάρατης  θητείας  Νικολάου Διαμαντίδη που έβαλε ταφόπλακα και εξέθεσε ανεπανόρθωτα  το θεσμό 2004-2008, είναι ότι από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος της παρελάσεως όπως διευκρίνησε,  ανά 15ημερο θα προφέρει μια ώρα Live εκπομπής ΔΩΡΕΑΝ προς την Ομοσπονδία για να ενημερώνεται  η Ομογένεια, και να τίθενται επί τάπητος όσα πιστεύει και θέλει η Ομογένεια. Επίσης θα προσφέρει και πάλι ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΏΝΕΙΟ για να συμβάλει στα έσοδα  της παρελάσεως ενώ θα βάλει και σελίδες στο λεύκωμα της παρελάσεως του καναλιού και του περιοδικού ΕΣΕΙΣ.  Ο Δ. Καστανάς όρισε ότι υπεύθυνος για το πάνελ των προσκεκλημένων θα είναι αποκλειστικά ο πρόεδρος Δημήτρης Καλαμαράς -κάτι που μάλλον δεν άρεσε καθόλου στον κ. Ντίνο Ράλλη ο οποίος με νόημα τόνισε ότι " αυτό θα  πρέπει να συζητηθεί   στο Δ.Σ…"

Αυτό που προκάλεσε όχι μόνο έκπληξη αλλά και  μάλλον πολύ άσχημη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ.  Δημήτρης Καλαμάς "αναγκάστηκε" να υπερασπίσει επιλογές που και ο ίδιος επέκρινε δημοσίως  τα προηγούμενα δυο χρόνια σχετικά με όσα επέβαλε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης  Κατσιματίδης ως πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως τη μια χρονιά(το 2007) με την συναυλία εν μέσω παρελάσεως της Άννας Βίσσης προκαλώντας δυσμενή σχόλια, όχι μόνο της Ομογένειας αλλά στην Ελλάδα,  και την επόμενη χρονιά (2008) με συναυλία Rock συγκροτήματος πάλι εν μέσω παρελάσεως! 

Το ακόμα χειρότερο στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση διαρκεία  για τον νεοκλεγέντα πρόεδρο κ. Δημήτρη Καλαμαρά, ο οποίος τελικά από τους πρώτους οκτώ μήνες θητείας του μάλλον αποδεικνύεται  πολύ λιγότερος αν όχι πολύ κατώτερος των προσδοκιών όσων των υπο-στήριξαν,   είναι ότι σε αυτή την συζήτηση -η οποία επαναλαμβάνουμε κινήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο αν και δεν έλειψαν ένθεν κακείθεν τα καρφιά και οι σπόντες-  ότι στην άποψη του ότι όλα όσα έγιναν τα δυο προηγούμενα χρόνια τα οποία τονίζουμε και ο ίδιος επέκρινε, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση! Έγιναν,  λέει, προκειμένου να κρατηθεί ο Αμερικανός που έβλεπε  την παρέλαση από το σπίτι  του. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι βεβαίως  την παρέλαση ούτε το 2007 ούτε το 2008 την είδαν έξι εκατομμύρια τηλεθεατές, όπως ψευδώς ή λανθασμένα υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν. Το ακόμα χειρότερο για τον κ. Καλαμάρα είναι ότι επέμενε σε αυτή του την άποψη υιοθετώντας, είτε επειδή δεν καταλαβαίνει την γλώσσα, είτε επειδή του λείπουν πολλά επεισόδια ακόμα, πράγματα που και ο ίδιος επέκρινε και μάλιστα σφόδροτατα ως «χαζομάρες και αηδίες του Κατσιματίδη που  κάνει  ότι θέλει εκείνος, επειδή έχει τα κωλοεκατομμύρια του» όπως χαρακτηρριστικά έλεγε το 2007 και το 2008 κατά την διάρκεια των επίσημων δείπνων  τότε… Ενώ τώρα επέμενε ότι «όλα χρειάζονται» και άκουσον άκουσον «πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά για  να μη συνδέουν οι Αμερικανοί που μας βλέπουν εμάς τους πετυχημένους και μας ζηλεύουν λίγο(sic) μόνο με τα σπαθιά του Κολοκοτρώνη αλλά να βλέπουν και τα νέα πράγματα που κάνουμε» ή το άλλο το αμίμητο που είπε ότι «όλα αυτά που έγιναν με την Βίσση και τα συγκροτήματα Rock είναι για να μπορούν να έρθουν και τα νέα παιδιά»! Αυτά και άλλα πολλά τέτοια φαιδρά και ευτράπελα  δυστυχώς είπε ο κ. Δημήτρης Καλαμαράς αναγκάζοντας τον Δ. Καστανά να πει ότι «τελικά με αυτούς, είτε τα λές, είτε όχι, είναι σα να βαράς στου κουφού την πόρτα» και βέβαια όχι ότι κατάλαβαν τι τους είπε για αυτό και ουδείς εκ των δυο αντέδρασε.

Εμείς εκείνο που επίσης  θα πούμε στον κ. Καλαμαρά επειδή ο χρόνος χάριτος τέλειωσε είναι ότι και οι τρεις εκδηλώσεις που ανέφερε -γιορτή της αγάπης, γιορτή των γραμμάτων και ακόμα μια- προήλθαν όχι από αυτόν ή άλλους συμβούλους αλλά μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα, τον οποίο έχουμε επίσης επικρίνει αλλά το σωστό και αληθινό πρέπει να λέγεται, αλλά ο κ. Καλαμαράς απαξίωσε έστω και  να  τον αναφέρει… 

Αντιθέτως ο  Ντίνος Ράλλης κινήθηκε πιο διπλωματικά και άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να «έχουν γίνει και λάθη, τα οποία όμως μπορούν να διοθρωθούν με την συνδρομή και την βοήθεια  όλων».

 Η εκπομπή κύλισε σε καλό ύφος και πνεύμα αν και ήταν φανερή η ενόχληση του Ντίνου Ράλλη για την πράγματι προκλητική και πέρα από τα τηλεοπτικά δεδομένα  ήθη και δεοντολογία προβολή μέχρι αηδίας του κ. Δημήτρη Καλαμαρά σε σημείο μάλιστα που προκακλούσε και τον γέλωτα.  Τονίζεται αυτό το σημείο διότι είναι πράγματι απαράδεκτο να έχεις δυο προσκλεκλημένους και επί 45 λεπτά και πλέον να παρυσιάζεις τον ένα(Δ. Καλαμαρά) εκ των δυο και να τον εξυμνείς σε βαθμό υπερβολικό και προσωπικό  που τον καθιστάς αν μη τι άλλο  λιγότερης αξίας από εκείνης που θέλεις να του προσδώσεις, γιαυτό και Ντίνος  Ράλλης φανερά ενοχλημένος και τις δυο φορές που του δόθηκε ο λόγος για να εκφράσει τις απόψεις του δεν έκρυψε την έντονη ενόχληση του με σχόλιο του τύπου «σε ευχαριστώ Δημήτρη που θυμήθηκες ότι υπάρχω κι εγώ»… 

Ο μόνος που κράτησε μια πισινή ήταν ο  κ. Ράλλης που πολύ διακριτικά επανέλαβε αρκετές φορές  ότι «είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και καλόπιστη κριτική».  

Σε αυτό το σημείο  ίσως θα πρέπει να πει κάποιος στον  κ. Καλαμάρα ως απάντηση στα άρρητα ρήματα που ξεστόμισε, μάλλον ατυχώς  και χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει,  είναι ότι  «αν κύριε πρόεδρε της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, οι  ηγέτες του κόσμου, λαοί  και έθνη θαυμάζουν τον Ελληνισμό και τον πολιτισμό μας είναι όχι για τα σημερινά επιτεύγματα του, τους μπακλαβάδες και τα παστίτσια της γιαγιάς και της μαμάς του κάθε παρουσιαστή, όπως ορθώς και επιτυχώς ανέφερε ο Δ. Καστάνας,  αλλά για την ιστορία του»! Μια ιστορία που ο ίδιος ο κ. Καλαμαράς  αγνοεί προκλητικά και βλακωδώς. Μια ιστορία που για να την γνωρίσουν  έρχονται  από τη  μακρινή Κίνα και την Ινδία και όχι για να δουν τους σημερινούς έλληνες καλλιτέχνες και αοιδούς κάθε μορφής και υφής ή για να φάνε παστίτσια και μπακλαβάδες!  Ισως θα πρέπει τον κ. Καλαμαρά  να του μιλήσει και να τον διδάξει κάποιος την έννοια της  Δημοκρατίας, όπως την διακήρυξαν οι αρχαίοι έλληνες, και κυρίως γιατί μόνο έτσι ίσως συγκινηθεί να του εξηγήσει, γιατί η Αμερική αυτό το μεγάλο και ισχυρό κράτος που τόσο θαυμάζει, πήρε όλες αυτές τις ελληνικές αρχές της δημοκρατίας και τις εφαρμόζει. Κάποιος θα πρέπει να του μιλήσει για τον ελληνικό πολιτισμό ότι δεν σταματά στις φουστανέλες, όπως ο ίδιος νομίζει αλλά έχει βάθος σε  κάθε επίπεδο από την Αρχιτεκτονική που επίσης έχουν μεταφέρει ή αντιγράψει δεκάδες έθνη μέχρι την φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τις τέχνες, την αρχαία ελληνική τραγωδία. Ίσως κάποιος θα πρέπει να πει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων για τις ένδοξες σελίδες της αρχαιοελληνικής ιστορίας του Θεμιστοκλή, του Αλέξανδρου, του Μενέλαου,  του Αλκιβιάδη, της  Βυζαντινής, μεταβυζαντινής και νεότερης Ελλάδας που φτάνουν ως τις μάχες του 12, 13, 1922 και του 1940  που έγιναν τον 20ο αιώνα.  

  Ίσως αυτοί που μεταφράζουν στον κ. Καλαμαρά, που αγνοεί προκλητικά την ελληνική γλώσσα και τα βαυθύτερα νοήματα της, για αυτό και τον κατυεθύνουν οι κολλητοί του διαστρεβλώνοντας του και αυτά τα λίγα ελληνικά που ξέρει, αφού «τυφλός τυφλό οδηγεί» θα πρέπει να του διαβάσουν  έστω και στα αγγλικά την ιστορία του Κολοκοτρώνη, του Ρήγα, του Υψηλάντη,  του Παπαφλέσσα,  του Νικηταρά, του Κανάρη του Μιούλη,  της Μπουμπουλίας και της Μαντώς Μαυρογένους που ύμνησε όχι μόνον  ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός  αλλά και οι νεότεροι ιστορικοί κάθε εθνότητας.

Ίσως κάποιοι εκ του στενού περιβάλλοντος που του παριστάνουν τους κατέχοντες την βαθιά γνώση του καταστατικού -και αυτή  στρεβλώς –  ινστρούκτορες και καθοδηγητές του να του διδάξουν σωστά  όχι απλά την ελληνική γλώσσα, που όποτε θέλει την ξέρει καλά και  όποτε πετά ανοησίες και ασυναρτησίες κάθε φορά που πιάνει το μικρόφωνο  μετά πετά και ένα  "sorry  but  my greek is no good" -αλλά να του διδάξουν την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό! Βασική προϋπόθεση για να είναι πρόεδρος ενός ΕλληνοΑμερικάνικου οργανισμού. Γιατί αν κάποτε(στις εκλογές του 2006) προκειμένου να ταπεινώσουν κάποιοι τον Πέτρο Γαλάτουλα τον έβαλαν να δώσει εξετάσεις για την καλή ή κακή  γνώση των αγγλικών του προκειμένου να τον ταπεινώσουν και να το εξευτελίσουν μήπως θα πρέπει να κάνουν και κάποια συστηματικά ταχύρυθμα  μαθήματα ιστορίας, γλώσσας και ελληνικού πολιτισμού στον σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Καλαμαρά; Λέμε για την γνωστή   5μελη   ομάδα -ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΕΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΡΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ, ΧΡΗΣΤΟ ΒΟΥΡΝΑ- που τότε  θερμοπαρακαλούσε και έγλειφε(το 2008)  εκεί που έφτυναν(τον Π. Γαλάτουλα) με τα καμώματα τους,  το 2006!

  Αυτοί οι ίδιοι είναι που σήμερα επαίρονται και περιδιαβαίνουν αλλαζονικά κανάλια και καναλάκια συμπεριφερόμενοι λες και απευθύνονται σε ανεγκέφαλους και αμνήμονες! Αυτοί  οι οποίοι χωρίς την αποφασιστική συνδρομή, δύναμη και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ομάδας Γαλάτουλα,  που μόνοι τους οι οι πέντε όλοι και όλοι αδυνατούσαν να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο για αυτό και «προσκύνησαν» ή κοινώς έγλειψαν εκεί που έφτυναν!  ( τον Πέτρο Γαλάτουλα)   με την δύναμη του  οποίου έκαναν πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Καλαμαρά!

Λοιπόν   μάλλον θα πρέπει να ισχύσει το ίδιο και αυτόν! Μαθήματα και στον σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας.  Για αυτό καλό θα είναι -και είναι πρόταση προς εκείνους που συντάσσουν το νέο καταστατικό προς αποφυγή τέτοιων θλιβερών φαινομένων- ο κάθε υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα όχι απλά να μιλά  την ελληνική ή τα γνωστά σε όλους μας Γκρίκλις: Greeklish, αλλά να ξέρει πολύ καλά την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό!  Και να είναι αυτό βασική προϋπόθεση για το αξιώμα του προέδρου!  

 

Το άλλο σημείο που θα πρέπει να τονιστεί και να στιγματιστεί είναι η αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε ο πρόεδρος κ. Δ.  Καλαμαράς, όταν ο Δ. Καστανάς τον ρώτησε και μάλιστα δυο φορές γιατί απέφευγε να απαντήσει  «σε αυτούς τους οκτώ μήνες τι έχετε κάνει; Ποιο είναι ακριβώς το έργο σας;»  είναι η  απάντηση που έδωσε. Το πρωτο που ανέφερε ως «έργο» του νέου Δ.Σ.  είναι η ολοκλήρωση  του  καταστατικού  το οποίο να πούμε -για να μη ξεχνιώμαστε -πρώτον αυτή η επιτροπή καταστατικού με τα ίδια σχεδόν πρόσωπα «εργάζεται» για τρία και περισσότερο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα  και δεύτερον αυτή η συγκεριμένη επιτροπή υπό τον κ. Μιχαλέα είναι παράνομη! Ο κ. Μιχαλέας όμως επέμενε και παρά τις ορθές και σωστές αντιρρήσεις πολλών μελών, και των δυο συνδυασμών,  εν τούτοις φασιστικά και με ένα τρόπο που τελευταίως έχει αρχίσει και εφαρμόζει -σε επόμενα ρεπορτάζ θα αποκαλύψουμε πολύ περισσότερα – ο πρόεδρος κ. Καλαμαράς, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά και κατ επάγγελμα ομού με τον κ. Μιχαλέα το καταστατικό – επέβαλε την απόφαση του να παραμείνει η ίδια επιτροπή υπό αυτόν (Π. Μιχαλέα, φίλο και αποκλειστικό σύμβουλο του Δ. Καλαμαρά)! Ωστόσο κάθε επιτροπή σύμφωνα με το καταστατικό ολοκληρώνει και παραδίδει το  έργο της λίγο πριν τις εκλογές ενώ οι έκτακτες  όπως η επιτροπή καταστατικού έχουν περιορισμένο χρονικό διάστημα και φυσικά ολοκληρώνουν και παραδίδουν κατά πολύ νωρίτερα το έργο τους. Αλλά ποιος τολμά να πει  σε αυτόν τον αγράμματο, απαίδευτο και χαμηλής πνευματικής νοημοσύνης και απερίσκεπτο «υπερπατριώτη» που εκτοξεύει και απειλές εναντίον της ζωής ανθρώπων Παναγιώτη Μιχαλέα που μαζί με την γυναίκα του έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους την Ομοσπονδία; Ποιος έχει τα κότσια να τους πει να σηκωθούν να φύγουν από εκεί μέσα να πάνε να λύσουν στο σπίτι τους τα ψυχοπνευματικά τους προβλήματα; Ουδείς!  Απλά όλοι σιωπούν  μπρός σε αυτή την αρρωστημένη εικόνα την οποια όλοι καυτηριάζουν ως καρκίνωμα,  αλλά μετά τους πιάνει  το «συμπονετικό» υποκριτικό…και σιωπούν…   Και για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους ναι πράγματι ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας έχει προσφέρει-όχι χρήματα  κι αυτός είναι ένα πράγμα σα τον Διαμαντίδη – αλλά δουλειά σε βαψίματα και ασπρίσματα του κτηρίου και μάλιστα πολλές φορές τα τελευταία 20 χρόνια έχει προσφέρει και μάλιστα αρκετά και για αυτό του αξίζει κάθε έπαινος  και αναγνώριση αλλά ως εκεί! Μη τρελαθούμε κιόλας ότι θα πρέπει ολόκληρος οργανισμός που υποτίθεται εκπροσωπεί όλο τον Ελληνισμό της ευρύτερης περιφέρειας της Πολιτείας της ΝΥ ότι θα πρέπει  να ανέχεται τα καμώμτα του ζεύγους Μιχαλέα, ο ένας να απειλεί  ότι θα σκοτώσει,  και η άλλη να βρίζει λες και έχει βγει από το χειρότερο καταγώγιο  της τρούμπας, όποιον δεν γουστάρει! Έλεος κ. Καλαμαρά έτσι θα φέρετε την ανανέωση και έτσι θα γυρίσετε σελίδα με αυτούς ; Ή μήπως θέλετε να σας υπενθυμίσουμε όσα λέγατε προεκλογικά στον κόσμο για να σας ψηφίσει; Με αυτούς θα κάνετε την ανανέωση;  

Ακούστε λοιπόν όσα απάντησε ο κ. Καλαμαράς στον κ. Καστανά για το έργο που έχει κάνει σε αυτούς τους οκτώ μήνες και βγάλετε τα συμπεράσματα σας… Α.Σ

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Και για να μην παρεξηγηθούμε, επειδή πολλά μας γράφετε στα εκατοντάδες email σας, εδώ είμαστε για σας λέμε ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ  όσα επιμελώς και εντέχνως  σας κρύβουν συστηματικά και προκλητικά προσβάλοντας την νοημοσύνη σας -λες και δεν ξέρουν ότι και τους ξέρετε και τους έχετε απορρίψει συλλήβην και κατηγορηματικά – οι άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «επαγγελματίες» των  Ομογενειακών ΜΜΕ οι οποίοι φροντίζουν για την έγκαιρη και  προ πάντων έγκυρη ενημέρωση σας… Είμαστε εδώ για να σας λέμε την αλήθεια αυτή που ακόμα χειρότερα όσοι παραποιούν  συστηματικά οι γνωστοί  περιστασιακοί, παρασιστικά και ανήθικα  (περι)φερόμενοι, μπογιανζτήδες, contractorες  κάθε είδους,   πρώην κατάδικοι, σεσημασμένοι, αλυσοδεμένοι και βραχιολάκηδες   ή καταδότες, που  παριστάνουν τους επαγγελματίες με πείρα 30 ετών στα Ομογενειακά ΜΜΕ, έχοντας καβαλήσει    ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ  της «επιτυχίας», και  της  «αναγνώρισης» τους από την Ομογένεια!  Διευκρινίζουμε ότι ούτε τον κ. Γαλάτουλα υποστηρίζουμε άλλοστε τον έχουμε επικρίνει και μάλιστα αυστηρότατα κατά το παρελθόν ούτε τον κ. Καστάνα!

ΥΣΤΕΟΓΡΑΦΟ2: Θα τονίσουμε και άλλη μια φορά -επειδή δεχτήκαμε 100αδες email για την  προηγούμενη υποστήριξη μας προς τον Δ. Καστανά αναφορά με όσα είπε για την παρέλαση τα οποία και αναδείξαμε ως βασικό θέμα – ότι:

 α) με τον κ. Καστανά δεν υπάρχει τίποτα απολύτως, πολύ περισσότερο προσωπικά όπως και με κάνεναν άλλο.

β) τον προβάλλουμε και τον κρίνουμε(ή επικρίνουμε) αντίστοιχα ως δημόσιο πρόσωπο και παράγοντα της Ομογένειας  διότι ουδείς έχει «ασυλία» ή είναι στο απύροβλητο.

γ) ναι εξακολουθούμε να διαφωνούμε μαζί του για τον προσβλητικό και πολλές φορές  χυδαίο και προκλητικό τρόπο με τον οποίο μιλά για την Ελλάδα διότι αν μιλά έτσι ένας  «έλληνας»; για την πατρίδα του και μάλιστα εκτός Ελλάδος, τότε προτιμούνται ως συνομιλητές οι  γνωστοί και δεδηλωμένοι εχθροί της  Ελλάδος

και δ) όταν και όποτε λέει κάτι αντικειμενικά  σωστό που εκφράζει μεγάλο μέρος της πλειψηφίας της Ομογένειας-όχι μόνον ο Δ. Καστάνας αλλά ο οποιοσδήποτε που επίσης έχουμε επικρίνει και μάλιστα αυστηρά – τότε είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να το προβάλλουμε αντίστοιχα, και αν χρειαστεί να το επικροτούμε όπως συμβαίνει με την σύμπωτση απόψεων στο θέμα της Εθνικής Παρελάσεως  στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.