Την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει, η “ελληνική” ναυτιλία ακμάζει
ΣΗΜΑΙΑ ΝΗΣΩΝ ΜΑΡΣΑΛ: Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ !!!
ΜΟΛΙΣ ΤΟ 18% ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Από τα 196 πλοία που βρίσκονται υπό ναυπήγηση, υπάρχει έστω και ένα που ναυπηγείται στην Ελλάδα ;;;

Κατά 62 πλοία μειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο τα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία που έφεραν την ελληνική σημαία, χωρητικότητας άνω των 1.000 κόρων, ενώ η σημαία ευκαιρίας των Νήσων Μάρσαλ βρίσκεται ανεβασμένη στην πλειονότητα των ποντοπόρων ελληνόκτητων πλοίων, που την 1η Μαρτίου 2017 έφταναν τα 4.085.

Από αυτά μόλις τα 747 (ποσοστό 18%) είχαν ανεβασμένη την ελληνική σημαία.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ελληνόκτητος στόλος μειώθηκε, τον τελευταίο χρόνο, κατά 7 πλοία και πλέον αριθμεί 4.085 πλοία, χωρητικότητας άνω των 1.000 κόρων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 196 πλοία, που βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

Από το σύνολο των ελληνόκτητων πλοίων τα περισσότερα (791) φέρουν τη σημαία ευκαιρίας των Νήσων Μάρσαλ και μάλιστα μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 74 τα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία, που επιλέγουν τη συγκεκριμένη σημαία.

Ακολουθεί σε προτιμήσεις η «παραδοσιακή» σημαία της Λιβερίας, την οποία διατηρούν 775 ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία και έπεται η ελληνική σημαία (747). Από εκεί και πέρα, οι Ελληνες εφοπλιστές επιλέγουν, κατά σειρά, σημαία από τη Μάλτα (671 πλοία), τον Παναμά (377), την Κύπρο (271) και τις Μπαχάμες (248).