Προηγείται σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η Κλίντον μετά το debate

Διευρύνει το προβάδισμα η Κλίντον

Στις τρεις εκατοστιαίες μονάδες διεύρυνε η Χίλαρι Κλίντον το προβάδισμά της επί του Ντόναλντ Τραμπ, μετά το ντιμπέιτ της περασμένης Δευτέρας ενόψει των αμερικανικών εκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκεντρώνει το 43% στην πρόθεση ψήφου των εκλογέων που είπαν ότι σκοπεύουν να προσέλθουν στις κάλπες, έναντι ποσοστού 40% του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Κλίντον συγκέντρωνε το 41% των προθέσεων ψήφου και ο Τραμπ το 40% σε δημοσκόπηση που μετέδωσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο πριν από την τηλεμαχία.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών βελτίωσε επίσης τις επιδόσεις της μετά το ντιμπέιτ σε πολιτείες-κλειδιά, οι οποίες μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον και η οικολόγος Τζιλ Στάιν, που δεν συμμετείχαν στην τηλεμαχία, παρέμειναν σταθεροί σε ό,τι αφορά τις προθέσεις ψήφου, αντίστοιχα στο 8% και στο 4%.

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.009 Αμερικανών, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους—εκ των οποίων οι 911 είπαν πως σκοπεύουν να πάνε να ψηφίσουν—από την 27η ως την 29η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.


Πηγή