Ο Τραμπ καταγγέλλει συνωμοσία της Google υπέρ της Χίλαρι

Της Μίνα Αγγελίνη

Ο προεκλογικός αγώνας έχει ανάψει στις ΗΠΑ καθώς πλησιάζει το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ με τα επιτελεία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να εργάζονται πυρετωδώς για την τηλεμαχία της 9ης Οκτωβρίου

Ο Τραμπ καταγγέλλει συνωμοσία της Google υπέρ της Χίλαρι την ώρα που η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προσπαθεί να «αλιεύσει» ψήφους από την βάση των εκλεκτόρων του Μπαράκ Ομπάμα.

 

Η Χίλαρι ποντάρει στην ψήφο των Aφροαμερικανών, των Λατινοαμερικανών και των ισπανόφωνων, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ενώ ο Τραμπ εκτοξεύει κατηγορίες σε βάρος της Google ότι «σκεπάζει» τα κακώς κείμενα που αφορούν την υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα.

Ο προεκλογικός αγώνας έχει ανάψει στις ΗΠΑ καθώς πλησιάζει το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ με τα επιτελεία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να εργάζονται πυρετωδώς για την τηλεμαχία της 9ης Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός «Μίδας» έχει ήδη απειλήσει την πολιτική του αντίπαλο ότι θα είναι πιο «σκληρός» μαζί της. Από την πλευρά της, η Χίλαρι θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της τηλεμαχίας για να μην δώσει «τροφή» για πικρόχολα σχόλια αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της.

Στο μεταξύ, εφημερίδες που παραδοσιακά στήριζαν υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά στις εκλογές του Νοεμβρίου τάσσονται υπέρ της Χίλαρι υποστηρίζουν ότι πληρώνουν ακριβά την πολιτικής τους στροφή.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αριζόνα Arizona Republic , και η Cincinati Enquirer, αναφέρουν ότι δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα από αγνώστους και απειλητικά γράμματα.

Υποστηρίζουν επίσης ότι ο αριθμός των συνδρομητών τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον ανασκουμπώνεται. Μαζεύει δυνάμεις για την δεύτερη μεγάλη τηλεοπτική αναμέτρηση όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν πιο επιθετικό αυτή τη φορά Τραμπ και αλλά και να πείσει για μία ακόμη φορά τους Αμερικανούς ότι χαίρει άκρας υγείας.

Η Χίλαρι ρίχνει στη μάχη το μεγάλο της όπλο, την μονάκριβη κόρη της. Η Τσέλσι αναλαμβάνει δράση- για να ξεκουράσει και τη μαμά της- συμμετέχοντας σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή