Τραμπ εναντίον Κλίντον: Τι ψηφίζουν οι αστέρες του Χόλυγουντ

Tης Εύης Απολλωνάτου

Το δίλημμα Τραμπ ή Κλίντον δεν αφήνει ασυγκίνητο ούτε το Χόλυγουντ. Τα μεγάλα ονόματα στον χώρο του θεάματος των ΗΠΑ δηλώνουν ανοιχτά την προτίμηση τους και το γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πολυβραβευμένη με όσκαρ, Μέριλ Στριπ η οποία προλόγισε και την Κλίντον στο συνέδριο των Δημοκρατικών είναι στο πλευρό της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Στη μάχη για την εκλογή της ρίχτηκε και η ποπ τραγουδίστρια Κέιτ Πέρι με ένα βίντεο που προτρέπει τους Αμερικανούς να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν. Στο βίντεο εμφανίζεται η ποπ σταρ να λέει «στις 8 Νοεμβρίου είναι οι εκλογές και σας έχω υπέροχα νέα. Φέτος μπορείτε να είστε χάλια και να ψηφίσετε». Στη συνέχεια βγάζει τα ρούχα της και συλλαμβάνεται από αστυνομικούς.

Το ίδιο έπραξε και η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα. Δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια γυμνή φωτογραφία και έγραψε: «Ψηφίζω γυμνή μαζί με την Κέιτι Πέρι!!! Ψηφίστε τη Χίλαρι. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε».

Γνωστοί για την στήριξη τους στο κόμμα των Δημοκρατικών και ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο ηθοποιός και η σύζυγος του, Αμάλ Αλαμουντίν ήδη έχουν πραγματοποιήσει και ένα δείπνο για την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον. Το παρόν έδωσαν η γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια Έλεν ντε Τζένερις και η σύντροφος της Πόρσια ντε Ρόσι, καθώς και ο «θρύλος» του Χόλυγουντ, Τζέιν Φόντα.

Ένα ακόμη όνομα με μεγάλη ιστορία στο αμερικανικό σινεμά δήλωσε ανοιχτά ότι θα ψηφίσει Κλίντον. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος στηρίζει ενεργά τους Δημοκρατικούς, είπε από τον Απρίλιο του 2015 ότι η Κλίντον έχει κερδίσει το δικαίωμα να γίνει πρόεδρος.

Η σταρ των ριάλιτι, Κιμ Καρντάσιαν ανακοίνωσε την απόφαση της να επιλέξει την Κλίντον για πρόεδρο και να μην ρίξει την ψήφο της στα τυφλά. Κατά το παρελθόν η 35χρονη σταρ έχει γνωρίσει από κοντά την υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών και έχει ανεβάσει φωτογραφία μαζί της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

Μαζί με την Χίλαρι και η νεαρή ποπ σταρ, Μάιλι Σάιρους. Στον λογαριασμό της στο twitter την ενθάρρυνε στο πρώτο ντιμπέιτ και έγραψε: «Είμαι μαζί της». Το ίδιο δηλώνει και η σεναριογράφος και ηθοποιός της σειράς «Girls», Λένα Ντούνχαμ. «Η Κλίντον μας έδειξε για εκατομμυριοστή φορά πόσο έτοιμη είναι γι’ αυτή τη θέση. Να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι μία εξαιρετική γυναίκα είναι έτοιμη» έγραψε στο twitter.

Στο κοινό των σταρ που στηρίζουν τον Τραμπ είναι κυρίως άνδρες με αρκετά σκληρό προφίλ. Πρώτος ο πατέρας της Ατζελίνα Τζολί, Γιον Βόιντ που δήλωσε ότι «δεν είμαι κάποιος που λέει ότι είναι ο καλύτερος μέσα σε αυτή την ομάδα. Λέω ότι μου αρέσει αυτός ο τύπος». Στο πλευρό του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου και ο διάσημος ράπερ Κιντ Ροκ. «Γουστάρω τον Τραμπ. Αισθάνομαι: αφήστε τον γα… επιχειρηματία να λειτουργήσει σαν γαμ… επιχείρηση», είπε ο ράπερ.

«Νομίζω ότι είναι φανταστικός. Τον λατρεύω. Πιστεύω ότι θα γίνει τέλειος πρόεδρος. Δεν είναι πολιτικός και δεν ενδιαφέρεται για το τι πιστεύει ο καθένας», δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός Στέφεν Μπόλντγουϊν.

Το ίδιο πιστεύει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μάικ Τάισον: «Θα πρέπει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Ας δοκιμάσουμε κάτι νέο. Να λειτουργήσουμε την Αμερική σαν επιχείρηση όπου δεν έχουν σημασία τα χρώματα. Όποιος μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά να την πάρει. Μου αρέσει ο Τραμπ».

«Δαγκωτό» Τραμπ ψηφίζει και το πρώην «κακό παιδί» του NBA, Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος παραδέχεται ότι συνδέεται με φιλία ετών με τον υποψήφιο πρόεδρο. «Δεν χρειαζόμαστε άλλο πολιτικό χρειαζόμαστε έναν επιχειρηματία σαν τον Τραμπ», είπε ο Ρόντμαν.

Από την πλευρά του ο παλαιστής Χαλκ Χόγκαν, όχι μόνο στηρίζει τον Τραμπ αλλά δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος του.

Πηγή