Ερντογάν: Ο μεγαλύτερος οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν 

Γράφει ο ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ 

 

Ζούμε μέρες σκοτεινές, πολύ σκοτεινές. Μέρες που ο φόβος και η κολακεία έφτασαν στο απόγειό τους. Στην Τουρκία κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ο ίδιος πανικός επικρατεί και εδώ σε εμάς. Η τελευταία πληροφορία που έμαθα πριν αρχίσω να γράφω αυτό το άρθρο είναι η εξής: Άρχισε, λέει, μια επιχείρηση εκκαθάρισης στον εδώ «ειρηνευτικό» στρατό. Ξεκαθαρίζονται οι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ήρθαν, λέει, για να προστατεύσουν την ειρήνη στην Κύπρο, ενώ τώρα επιστρέφουν στην Τουρκία ως «τρομοκράτες»! 

Τι ειρωνεία είναι αυτή! Στα πανεπιστήμιά μας υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα από το πρωί. Επιστρατεύτηκαν όλοι. Όπου υπάρχει ίχνος του Φετχουλάχ Γκιουλέν, όπου υπάρχει βιβλίο του και άρθρο του, τα καθαρίζουν όλα! Ζούμε μέρες φόβου! Πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας προ πολλού. Γίνεται εκκαθάριση πριν την έφοδο, πριν τη σύλληψη! Μου άρεσε πολύ η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μας. Και γέλασα τουλάχιστον όσο γελώ και με τις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν. Συμπεριέλαβαν, λέει, στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων την «Τρομοκρατική Οργάνωση Fet» του Φετουλάχ Γκιουλέν. Μπράβο μωρέ! Άμα φυσήξει δυνατά ο αέρας από τον βορρά, έτσι θα λυγίσεις σαν καλάμι! Είναι πολύ καλά τα δικά μας τα καλάμια. Υπάρχουν άλλα τέτοια στον κόσμο; Τι εύκολα που σκύβουν, που λυγίζουν τα ευλογημένα. Ύστερα γίνονται σφυρίχτρες. Ύστερα λιοντάρια μεγάλα στους πρωτοσέλιδους τίτλους των εφημερίδων. Τι έκαναν; Απαγόρευσαν, λέει, την Τρομοκρατική Οργάνωση Fet! Μπράβο τους! Μωρέ, μήπως μόλις μέχρι χθες δεν ήσασταν μέλι – γάλα με τον Fet; Μήπως η γιαγιά μου ήταν αυτή που παίνευε τόσο πολύ τον Fet; Ο Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, άνθρωπος ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός σε αυτή την κοινότητα, μήπως δεν μας έδωσε μια συμβουλή; Μήπως δεν μας είπε να διαβάζουμε οπωσδήποτε τον Fet; Τώρα, τι έγινε; Τι συμβαίνει; Γιατί καίνε τον Fet;

Στην Τουρκία πρώτα συλλαμβάνονταν οι στρατιωτικοί οι οποίοι αντιτίθεντο στον Fet. Το Εργκένεκον. Η Βαριοπούλα. Όλα ήταν φτιαχτά. Ο μόνος λόγος ήταν η αντίθεσή τους στον Fet. Ρίχτηκαν στη φυλακή στρατηγοί, συνταγματάρχες, ταγματάρχες, λοχαγοί! Τώρα αντίθετα βάζουν μέσα όσους είναι οπαδοί του Fet! Χθες εκείνους που ήταν εναντίον του Fet. Και σήμερα εκείνους που είναι υπέρ του. Χθες ήταν σωτήρας ο Fet. Σήμερα είναι τρομοκράτης! Τι εύκολα τα χάβει αυτά ο λαός. Δικαιώθηκε για ακόμη μια φορά ο Αζίζ Νεσίν. Το ενενήντα τοις εκατό είναι βλάκες! Ο Ερντογάν έκανε περίγελο τον στρατό. Αν συλλάβει και μεταφέρει εκεί τις είκοσι από τις σαράντα χιλιάδες που βρίσκονται εδώ, είναι και αυτό κέρδος! Να δούμε πόσοι «τρομοκράτες» Τούρκοι στρατιώτες υπάρχουν ανάμεσά μας! Είδα στην τηλεόραση πόσο ταλαιπωρημένοι είναι οι συλληφθέντες πραξικοπηματίες στρατιωτικοί διοικητές που υπηρέτησαν στην Κύπρο. Τους λυπήθηκα! Όμως, πόσο τρομεροί, πόσοι ηρωικοί ήταν όταν βρίσκονταν ανάμεσά μας!

Ζούμε σκοτεινές μέρες, πολύ σκοτεινές. Ο φόβος και η κολακεία φώλιασαν παντού. Αντιτίθενται, λέει, στο πραξικόπημα! Όμως, χειροκρότησαν εκείνους που διενήργησαν πραξικόπημα στις 27 Μαΐου, στις 12 Μαρτίου, στις 12 Σεπτεμβρίου. Τα κατάφερες, γίνεσαι ήρωας. Δεν τα κατάφερες, είσαι προδότης! Ξέχασαν καν ότι είναι προϊόν ενός πραξικοπήματος τούτο το κράτος φάντασμα που αποκαλείται ΤΔΒΚ. Έκαναν Θεό έναν ποταπό σαν τον Κενάν Εβρέν! Τον λάτρευαν για πολλά χρόνια. Ακριβώς όπως λατρεύουν τώρα τον Ερντογάν…

Η κυβέρνησή μας συμπεριέλαβε στον κατάλογο των τρομοκρατών την «Τρομοκρατική Οργάνωση Fet»; Τότε ο πρώτος που πρέπει να συλλάβετε κύριοι είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Διότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος οπαδός του Fet. Εκείνος έβαλε στο κεφάλι του λαού τον μπελά που λέγεται Fet. Δεν βλέπετε που μέσα σε μερικές μέρες βρήκε και συνέλαβε χιλιάδες οπαδούς του Fet; Σαν να τους τοποθέτησε ο ίδιος με το χέρι του εκεί, έτσι δεν είναι; Ξέρει τη θέση και το καθήκον όλων. Διότι ο ίδιος τους έβαλε εκεί. Ούτε ο Ταγίπ ξέρει ούτε ο Fet όμως. Ότι σκοτώνουν και τους σάχηδες! 

Πηγή: Πολιτης