Οι συμπτώτεις με τους τάφους: από την Αμφίπολη στον Αριστοτέλη
 
 
Γράφει ο Καλλισθένης εν δήμω

 
Στα δύσκολα, κάθε κυβέρνηση ανακαλύπτει κι έναν τάφο που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, και στρέφεται η προσοχή προς τα εκεί.
Για πόσο καιρό ακόμη θα προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αντιστρέφει την πραγματικότητα; Εκτός κι αν δεν ζει στην Ελλάδα, αλλά στον ιδεατό κόσμο που έφτιαξε κατά την διάρκεια των καταλήψεων με τους συντρόφους του. Είπε:
 
«Μέσα από τον πυρήνα δύο κρίσεων ταυτόχρονα, της οικονομικής και της προσφυγικής που ήταν πρωτοφανής για τη χώρα μας, βγαίνουμε αλώβητοι, όρθιοι». Ποιοι μένουν «αλώβητοι και όρθιοι», εκτός από αυτούς που διατηρούν τις καρέκλες τους, και τους άλλους κολλητούς που περιμένουν στη σειρά;
 
Κάτι συμπτώσεις… Στα δύσκολα, κάθε κυβέρνηση ανακαλύπτει κι έναν τάφο που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, και στρέφεται η προσοχή προς τα εκεί. Τώρα θα μιλάμε για τον τάφο του Αριστοτέλους, που όμως είχε ανακοινωθεί πριν από 20 χρόνια η εύρεσή του (λες να περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ;).
 
Θέλω να ελπίζω, πως δεν θα δούμε τον Τσίπρα να επισκέπτεται τον τάφο, μπερδεύοντας τον Αριστοτέλη με τον Άρη (Βελουχιώτη). Να θυμηθούμε ότι, επειδή η παρουσία του Σαμαρά στην Αμφίπολη συνοδεύτηκε με πολιτική χροιά, ο Ξυδάκης θεώρησε ότι ο νεκρός του τάφου είναι κομματικός αντίπαλος, και άλλαξε μέχρι και την αρχαιολόγο Περιστέρη, η δε Αμφίπολη ξαναβυθίστηκε στο σκοτάδι.
 
Φαίνεται αστείο το θέμα, αλλά κάποιοι φαίνεται να έχουν αποφασίσει πως το γένος του κάθε ανθρώπου θα καθορίζεται από την επιθυμία του ίδιου και όχι από την φύση. Που σημαίνει ότι όποιος άνδρας αποφασίσει να δηλώσει γυναίκα, μπορεί να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες! Αυτή είναι η ιστορία που ξεσήκωσε θόρυβο στις ΗΠΑ.
 
Δημοσιογράφος των New York Times, αναρωτιέται πώς συμβαίνει να δρουν στο Κοσσυφοπέδιο τόσο πολλοί τζιχαντιστές, ενώ πριν από λίγο οι Κοσοβάροι ήταν ο πλέον φιλο-αμερικανικός λαός στον κόσμο (και με γλυπτό του Κλίντον στην κεντρική πλατεία της Πρίστινας). Υποστηρίζει πως οι Σαουδάραβες ξεγέλασαν τους Αμερικανούς και με τα χρήματά τους, μεταμόρφωσαν την περιοχή σε μουσουλμανική κοινωνία, πηγή του ισλαμικού εξτρεμισμού και δημιουργίας τζιχαντιστών.
 
Δεν πέρασε από το μυαλό, ότι η εξάπλωση του ισλαμισμού στα Βαλκάνια έγινε με παρότρυνση της Δύσης, για να αποτελέσουν την μειοψηφία οι Ορθόδοξοι, και να πάψουν να γλυκοκοιτάζουν οι χώρες προς Ρωσία μεριά; Στην Ελλάδα εδώ και χρόνια μιλάμε για «μουσουλμανικό τόξο».
 
Συμφώνως προς τα υπάρχοντα στοιχεία, κατά τα δύο τελευταία χρόνια η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου εντόπισε 314 ενεργούς τζιχαντιστές, από τους οποίους δύο ήταν βομβιστές αυτοκτονίας, 44 γυναίκες και 28 ανήλικα παιδιά!
 
Για τους οθωμανολάγνους, που νομίζουν πως αναπαλαιώνοντας τζαμιά, θα έρθουν τουρίστες και θα ωφεληθεί ο τόπος. «Η πολιτική της Τουρκίας για τα Βαλκάνια έχει μια προϊστορία 1.000 ετών, και δεν εξαρτάται από πρόσωπα», είπε ο επικεφαλής σύμβουλος της Τουρκικής Προεδρίας, Γιαλτσίν Τοπτσού.
 
Η δήλωση έγινε στο Σαράγιεβο όπου πήγε ο Τοπτσού προκειμένου να παραστεί στη συνάντηση «Τουρκική Παρουσία στα Βαλκάνια» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τούρκων Επιχειρηματιών της Βοσνία-Ερζεγοβίνης, και είχε σκοπό να διαβεβαιώσει πως η αποχώρηση του Νταβούτογλου, δεν θα αλλάξει την τουρκική πολιτική. Είπε επίσης, ότι οι χώρες μπορεί να έχουν σύνορα, αλλά στους χάρτες της καρδιάς δεν υπάρχουν σύνορα. 
 
Καλλισθένης
 
Πηγή: Voria.gr