Θέλει να γίνει πρωθυπουργός ο… Στουρνάρας;

 

Το ερώτημα του τίτλου προκύπτει μετά από την πρόσφατη, ηχηρή παρέμβασγ του Γιάννη Στουρνάρα για τις επιπτώσεις που είχε στην Ελλάδα η “περήφανη διαπραγμάτευση” του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και στον απόηχο σχετικό δημοσιεύματος της εφημερίδας “Δημοκρατία”.

Τελικά, θέλει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας να… γίνει πρωθυπουργός; Οι αμφισβητίες και οι επικριτές του Γιάννη Στουρνάρα, δεν κουράζονται να τον κατηγορούν για τη φιλοδοξία του να αναλάβει τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, ή σε κάθε περίπτωση ενός κυβερνητικού σχήματος που θα συγκέντρωνε ευρύτερη πολιτική στήριξη εντός της Βουλής.

Είναι αλήθεια ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, πολιτικό “παιδί” του Κώστα Σημίτη, με κρίσιμη διαδρομή στη διακυβέρνηση Σαμαρά, στην πρώτη τουλάχιστον φάση της, έχει απευθείας διαύλο επικοινωνίας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Το προφίλ του, πράγματι ταιριάζει, στην οπτική ενός τεχνοκράτη πρωθυπουργού. Το ερώτημα είναι, αν ο ίδιος θέλει. Αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν. Και κυρίως, αν θα επιδιώξουν οι… υπόλοιποι.

 

Πηγή: Υστερόγραφα