Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ.

 

Σχεδόν όλοι μας, έχουμε την εντύπωση ότι η δημοκρατία είναι απλά μια πανηγυρική συμμετοχική διαδικασία, που ικανοποιεί σε ορισμένους την αίσθηση συμμετοχής στην εξουσία. Όμως η δημοκρατία δεν είναι αυτό ακριβώς.

Εν αρχή ην το χρήμα. Η ζωή μας ολόκληρη είναι μια σύγκρουση
οικονομικών συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών με εκείνα των οικονομικά αδύναμων. Βλέπετε ακριβώς τι παθαίνουμε σήμερα. Η δημοκρατία λοιπόν είναι το απόλυτο όπλο προστασίας των οικονομικά αδύναμων εναντίον των οικονομικά ισχυρών. Με το να εξισώνει την πολιτική δύναμη όλων των ανθρώπων, στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στους οικονομικά αδύναμους που είναι οι πολλοί, να παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις και έτσι να προστατεύονται απέναντι στους ισχυρούς.

Δυστυχώς όμως αυτή την πραγματική αποστολή της δημοκρατίας δεν την καταλαβαίνει η πλειοψηφία του κόσμου την οποία θέλει να προστατέψει. Έτσι σήμερα νομίζουμε ότι δημοκρατία είναι το ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Αυτό μας διδάσκει η παιδεία του συστήματος.

Το πολιτικό προσωπικό στο σημερινό ολιγαρχικό μας πολίτευμα παίζει το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ ισχυρών και αδύναμων οικονομικών συμφερόντων, ενώ στην πραγματικότητα ελέγχεται και κατευθύνεται σχεδόν μονόπλευρα από την οικονομική ολιγαρχία. Αυτό γίνεται αντιληπτό σε όλους μας, από το ποιας πλευράς τελικά τα συμφέροντα εξυπηρετούνται.

Σε μια πραγματική δημοκρατία αντίθετα, οι πολιτικοί δεν είναι απλοί μεσάζοντες συμφερόντων, αλλά εκτελεστικά όργανα της κοινωνίας, προς εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος, απόλυτα ελεγχόμενα, εντεταλμένα και ανακαλούμενα από την ίδια.

Εκείνο λοιπόν που έχουμε άμεση ανάγκη για να διασωθούμε και να προστατέψουμε τα οικονομικά μας συμφέροντα, είναι άμεση αλλαγή του ολιγαρχικού πολιτεύματος. 

Πηγή