Μήνυμα στους Ευρωπαίους να δώσουν στην Ελλάδα χρόνο και περισσότερη βοήθεια στέλνει ο πρώην γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα ζητάει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.  

   “Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει προσδοκίες, τις οποίες μπορεί να εκπληρώσει μόνο αν η Ευρώπη της δώσει αυτό που η ίδια δε θέλει: περισσότερο χρόνο και στο μεταξύ βοήθεια”, επεσημαίνει ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και δίνει τη δική του συμβουλή: “Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τους Έλληνες να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταστραφεί μια χώρα από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου”.  

 “Έύχομαι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ” 

“Πιστεύω και εύχομαι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Είναι λάθος να μιλάμε για Plan B, γιατί αυτό οδηγεί στην άποψη ότι η ακολούθουμενη πολιτική -της βοήθειας και των μεταρρυθμίσεων- δεν έχει καμιά πιθανότητα”, τόνισε στη συνέχεια ο 71χρονος πολιτικός. 

   Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σρέντερ απαντησε πως ήταν σωστή η είσοδος της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, σύμφωνα με τα τότε στοιχεία της Κομισιόν. Πρόσθεσε όμως πως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έπρεπε να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως π.χ. στη φορολογία, αλλά έκαναν βασικά λάθη. 

Πηγή: The Toc