Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν η Ελλάδα έχει τελικά μια πιθανότητα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επισημαίνει σε άρθρο του στους Times, o γνωστός αρθρογράφος Σάιμον Νίξον.

Οπως επισημαίνει ο Νίξον, οι δύο μήνες του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία ήταν «χαμένοι», ενώ σημειώνει πως ο Ελληγας πρωθυπουργός φαίνεται να πείστηκε τελικά ότι η αναζήτηση περί «λευκών επιταγών» ήταν μάταιη. Όπως αναφέρει, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμιά βοήθεια εκτός αν δεν συμμορφωθεί με τους όρους που της έχουν τεθεί εξηγώντας το γιατί: «Η ευρωζώνη είναι ένωση από 19 κράτη-μέλη και έχει κανόνες».

Στο άρθρο του με τίτλο «Η μόνη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για να αποφύγει την καταστροφή είναι να γίνει καπιταλιστής», ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο πιο σημαντικός όρος που έχει τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμιά βοήθεια εκτός αν δεν συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες και τονίζει ότι η χώρα μας πρέπει να επανακτήσει την ικανότητα να αυτοχρηματοδοτείται στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: Ημερησία