Είναι φανερό πως οι επενδυτές βλέπουν σε σκεπτικισμό το πάγωμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τρόικα, καθώς σύμφωνα με το CNBC το οποίο συνομίλησε με ξένους χρηματιστές, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας έχει γίνει ακριβό καθώς τα ομόλογα πιέζονται αρκετά.

 
ΗΣάρα Πέμπερτον, αναλύτρια των ευρωπαϊκών δεδομένων της «Capital Economics». δήλωσε πως

«Η Ελλάδα έχει ακόμη σημαντικές οικονομικές ανάγκες για το 2015 και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως θα καλυφθεί. Αυτό το ενδεχόμενο είναι λογικό να προκαλεί νευρικότητα στις αγορές». Το CNBC αναφέρει παράλληλα, πως η κυβέρνηση Σαμαρά πιέζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση γιαυτό ίσως καταλήξει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ο Μπιλ Μπλέιν, χρηματιστής της Mint Partners αναφέρει στο CNBC: «Υπάρχει πλέον πολύς ”θόρυβος” γύρω από την Ελλάδα και οι αγορές έχουν δίκιο να είναι ανήσυχες. Είναι πλέον πολύ πιθανές οι εκλογές το 2015».

 
Όσο αφορά την πίστη στα Ελληνικά ομόλογα, η Σάρα Πέμπερτον, δηλώνει ότι «είδαμε από την απότομη αύξηση των αποδόσεων τον Οκτώβριο ότι η ψυχολογία της αγοράς προς την Ελλάδα παραμένει ευάλωτη και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις διακυμάνσεις κατά τους επόμενους μήνες.