«Το πλούτη πολλοί εμίσησαν, την δόξα κανείς»!

Γράφει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος

Όσοι νομίζουν πως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας πήρε μόνο την κόκκινη γραβάτα του Ζάεφ ως αντάλλαγμα για την «μακεδονική» ταυτότητα που προσέφερε στα Σκόπια, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

«Το πλούτη πολλοί εμίσησαν, την δόξα κανείς»!

Αποδεικνύεται τελικά πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία γιατί πούλησε τη τομάρι του πολύ ακριβότερα απ’ όλους τους άλλους «εθνάρχες» του ενδοτισμού και της μειοδοσίας στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση, το συμπέρασμα αυτό περιλαμβάνει και τη σύγκριση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή της Ζυρίχης-Λονδίνου και του «η Κύπρος κείται μακράν», τον Ανδρέα Παπανδρέου του «mea culpa» για το Νταβός με Οζάλ, τον Κώστα Σημίτη των Ιμίων, της Μαδρίτης, του Οτσαλάν και του ευρώ, τον Γιωργάκη Παπανδρέου του Μνημονίου-ΔΝΤ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο του PSI και Γεωργίου, ακόμα και τον Γιάνη Βαρουφάκη της Δημιουργικής Ασάφειας, των Μυστικών Υπογραφών 27-2-15, των Capital Controls και της …μη-συμμετοχής στις εκλογές της 20-9-15 ενάντια στον Τσίπρα.

Όλοι αυτοί μαζί δεν πήραν τα πολιτικά ανταλλάγματα που προσέφερε η Νέα Τάξη για τη μειοδοσία των Συριζανέλ στο Μακεδονικό και ό,τι άλλο τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον παγκόσμιο Προκρούστη των Εθνών.

Λοιπόν, βάλτε τα κάτω: Για την κωλοτούμπα του ΟΧΙ-σε-ΝΑΙ στο δημοψήφισμα 2015, την άνευ όρων Παράδοση της 13-7-15 στο 3ο (και χειρότερο) Μνημόνιο, αλλά και το άνοιγμα των εθνικών συνόρων στον Ερντογάν και τον… Σόρος, ο Τσίπρας έλαβε από την Μέρκελ Υπόσχεση Πολιτικής Μακροημέρευσης στην πρωθυπουργία, εξάντληση 4ετίας, και σώου «εξόδου» από τα Μνημόνια!

Για την Παράδοση της Μακεδονικής Ταυτότητας, ο Τσίπρας παίρνει επιπλέον ηρωοποίηση στο Διεθνή Τύπο ως άξιος για το Νόμπελ Ειρήνης ενάντια στην αυτονόητη (λόγω Κορέας) υποψηφιότητα του… αντιπαθούς Ντόναλντ Τράμπ!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Μαξίμου έχει πάρει το «μήνυμα» των αντιπαροχών και προελαύνει για νέα αντισταθμιστικά οφέλη!

Έτσι λοιπόν, ο Στρατηγικός Σχεδιαστής παρά τω πρωθυπουργώ δρ. Καρανίκας ετοιμάζει χιονοστιβάδα παραχωρήσεων, αρχής γενομένης χθες, με τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού πως, παρά τα βουλεύματα του Αρείου Πάγου, ουδέποτε αμφισβήτησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το παραφουσκωμένο έλλειμμα του 2009 που δικαιολόγησε την οικονομική γενοκτονία των Μνημονίων.

Ακολουθούν οι εκκρεμότητες με την Αλβανία, αφού, σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας Εστία, Μανώλη Κοττάκη, υπάρχει πρόθεση της Κυβέρνησης «να δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στο μέλλον Έλλην αξιωματούχος ή ακόμη και ιδιωτικές οργανώσεις (βλ. Συμφωνία με Σκόπια, άρθρο 6) τον ιστορικό όρο “Βόρειος Ήπειρος”, επειδή οι Αλβανοί του Ράμα θεωρούν τον όρο αυτό αλυτρωτικό, και θέτουν την απαγόρευση του ως όρο απαράβατο για να αποσύρουν τις δικές τους αλυτρωτικές αναφορές στην Τσαμουριά», με τις οποίες είναι γεμάτα τα σχολικά τους βιβλία.

Φυσικά, το ότι η «Βόρειος Ήπειρος» αποπνέει αλυτρωτισμό ενώ το «Βόρειος Μακεδονία» δηλώνει μόνο «γεωγραφικό προσδιορισμό» είναι άλλη μία «ασάφεια» της Συμφωνίας με τα Σκόπια, αφού πουθενά δεν διευκρινίζεται ρητά η «γεωγραφική» και όχι «εθνική» υπόσταση του επιθετικού προσδιορισμού στο όνομα των Σκοπίων.

Προφανώς ούτε λόγος να γίνεται πλέον για το νόμιμο καθεστώς «μερικής αυτονομίας» της Βορείου Ηπείρου, που τόσο αψήφιστα απεμπόλησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπούλια και Μητσοτάκη – Σαμαρά, όπως εξίσου αψήφιστα αφέθηκαν νωρίτερα στο έλεος των Τούρκων η Ίμβρος και Τένεδος.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι τουλάχιστον πρόωρο για τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο όρος Μακεδονία-Μακεδονικός «ως ονομασία προελεύσεως και γεωγραφικής ενδείξεως» ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα!

Το άρθρο 1.3 παρ.Θ´ της Συμφωνίας δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες αποκλειστικότητες όταν κάνει λόγο για «αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις» με ορίζοντα τριετίας, προφανώς έτσι ώστε να προλάβουν να αλλάξουν όνομα ο Μακεδονικός χαλβάς και τα Μακεδονικά κρασιά.

Είναι συνεπώς αστείο να ισχυρίζεται ο διαγραφείς βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, πως τους ζητήθηκε από τους δανειστές να ψηφίσουν κατά της πρότασης μομφής για να πάρουν… ανταλλάγματα την απομείωση του Χρέους, του ΕΝΦΙΑ και των περικοπών στις συντάξεις.

Όταν μάλιστα ο κ. Δ. Καμμένος αναφέρει ως «πηγή» γι αυτή την πληροφορία τον γνωστό για την ειλικρίνεια συνάδελφό του… Παπαχριστόπουλο, καταλαβαίνουμε ποσό ευτελίζεται το πραγματικό «δούναι και λαβείν» των παρασκηνίων με τέτοιες αιτιάσεις.

Σκεφτείτε μόνο τι έχει να γίνει αν προλάβει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να βγάλει τον δεύτερο διπλωματικό λαγό από το μεγάλο του καπέλο: δηλαδή μια λύση «ενδιάμεσης συμφωνίας» για το Κυπριακό, η οποία θα κατοχυρώνει όλα τα Τουρκικά κεκτημένα 45 χρόνων κατοχής στο νησί, εκτός από την τελική διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν.

Και αν συνεχιστεί ο συνήθης ενορχηστρωμένος (από τα ντόπια και ξένα ΜΜΕ) διασυρμός της Ελλάδας, των «εθνολαικιστών» της και του …Κυριάκου, μην εκπλαγείτε αν θα δείτε τον πρωθυπουργό χωρίς γραβάτα να διεκδικεί και δεύτερη τετραετία χωρίς αντίπαλο! 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό: Θα τους αφήσουμε ή θα τους πολεμήσουμε;