Του  Πανου Αποστολου

Σε όλες τις επίσημες προσκλήσεις μιας χώρας στην Επικράτειά τους, αρχηγών κρατών μιας άλλης χώρας και όχι μόνο, ακολουθείται πιστά ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο και μια άτυπη συμφωνία μεταξύ κλητήριων και καλεσμένων.

Τα παραπάνω έχει καταφέρει και τα έχει όλα ανατρέψει, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά από όλες τις επίσημες εμφανίσεις του ως Πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς γραβάτα. Μετά, την απαράδεκτη ενδυματολογική εμφάνιση των περισσοτέρων υπουργών της κυβέρνησής του, στα διεθνή φόρα, επί παραδείγματι του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τα τσαλακωμένα σακάκια, πουκάμισα και με τα παντελόνια που δεν φοράμε ούτε όταν πηγαίνουμε για καφέ με τους φίλους μας, το γλυκό ήρθε και έδεσε στην Κίνα.

Όπου, όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την υπουργική κουστωδία του, και που οι Κινέζοι είχαν στρώσει το κόκκινο χαλί των επισήμων προσκεκλημένων τους και είχαν παρατάξει στρατιωτικό άγημα που θα απέδιδε τιμές, έκπληκτοι είδαν να κατεβαίνουν τη σκάλα του αεροσκάφους οι λέτσοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός, με πόλο μπλουζάκι κάτω από το σακάκι του, ξεπέρασε τον ίδιο τον εαυτό του, που μέχρι τώρα η αντισυμβατική εμφάνισή του, περιοριζόταν στο να μη φοράει γραβάτα.   

Πίσω του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς (από σήμερα καταργώ στη γραφή μου το κύριος) χωρίς σακάκι, και με το μπλουζάκι πόλο έξω από το παντελόνι.

Μια φρικτή εικόνα που συλλήβδην απαξιώνει την Πατρίδα μας και τον λαό της.   

( Οπως   βλέπετε  δεν  είμε  μόνος )

Μέχρι  και  ο  Obama  ενθουσιάστηκε  με την εμφάνιση  του  Τσίπρα  στην  Βαρσοβία, που οταν  ο Τσίπρας  του  πρότεινε να τον φιλοξενήσει  στην  Ελλάδα  για  διακοπές ειτε  που το  ξανασκέφτηκε.   Το  μόνο  που  ζήτησε ηταν μια  ησυχη  περιοχή.  Γι’ αυτο   Αλεξη  σου προτείνω  να τον φιλοξενήσεις  στα  Εξάρχεια. 

Μπράβο  φίλε μου .  Κάπως αργά  (  αλλά οπως λέει  ο σοφός  λαός μας κάλλιο  αργά παρά  ποτέ )  να καταργήσεις  το  κύριος.    Εγώ  γι’ αυτά τα Ζαγάρια  το  εχω  καταργήσει  απο την αρχή.  

 

Διότι……..  Αρσενικός ( η  θηλυκός )   γίνεσαι απο τα γονίδια σου,  αντρας   απο την  ηλικία σου,   ΚΥΡΙΟΣ   ομως  γίνεσαι   απο την   ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣΟΥ  !!!!!!!

Τορόντο