ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: 7.500 ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Γράφει ο Ιωάννης Φωκάς

Οκτώ χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η κρίση έσκασε στη πόρτα του σπιτιού του κάθε Έλληνα πολίτη, ανεργία, πείνα, φτώχεια, αυτοκτονίες, λουκέτα και πολλά άλλα συνθέτουν το σκηνικό που στήθηκε στην πατρίδα μας.

Την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώθηκε ένας κύκλος 8 ετών, πλήρους εξόντωσης και αποδόμησης της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ψηφίστηκαν 7.500 ! σελίδες μνημόνιο, που φαντάζομαι θα προβλέπουν ακόμα και το τι θα συμβαίνει όταν ένας πολίτης σκοντάφτει έξω από το σπίτι του. Πιθανόν θα του λένε πως το πεζοδρόμιο ανήκει στη γερμανική δημοκρατία και θα πρέπει ο κάθε Έλληνας να απαιτήσει από εκεί αποζημίωση…

Δημιουργήθηκαν κινήματα αγανακτισμένων, απεργίες, διαμαρτυρίες, τελικά όλα έπεσαν στο κενό. Πρώτο μνημόνιο και το ξεπούλημα άρχισε, φούσκωμα του χρέους, δανεικά, ανακεφαλαιοποίησεις τραπεζών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών, όλα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία, σε μία νομισματική ένωση μη ανταγωνιστική και καθόλου δίκαιη, όπου στο ένα κράτος ο φορολογικός συντελεστής φτάνει στο 13% και στο άλλο στο 23% και τώρα στο 24%! Μία νομισματική ένωση που συρρικνώνει και συνθλίβει την οικονομική πολιτική των μικρών χωρών για να συντηρήσει και να ενδυναμώσει τις μεγάλες και κραταιές οικονομίες όπως αυτές των Γερμανών, των Βέλγων, των Ολλανδών.

Το χρέος της Ελλάδος αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ενώ το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πέφτει δραματικά, η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κώμα, τα ασφαλιστικά ταμεία σε πλήρη αποσύνθεση, καθετί δημόσιο είναι υπό κατάρρευση. Ωραίο πρόσχημα λοιπόν στην τρομοκρατική καμπάνια για παραμονή στο ευρώ, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για τη σωτηρία της χώρας. Στη συνέχεια ήρθε το δεύτερο μνημόνιο και η κωλοτούμπα από το Ζάππειο 2 του Σαμαρά της ΝΔ και της τρόικα εσωτερικού με την οικονομία της χώρας να συρρικνωθεί δραματικά. Οι Έλληνες έμαθαν να ζουν πιο σκληρά για να επιβιώσουν, το χρέος όμως συνέχισε να μεγαλώνει, η κατρακύλα είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τα δανεικά τελείωναν και η χώρα χρειάζονται νέο δανεισμό για να επιβιώσει. Και ιδού η ευκαιρία για νέες εκλογές. Η καυτή πατάτα στον άπειρο αλλά πανούργο, όπως αποδείχθηκε, Τσίπρα ο οποίος έταξε λαγούς με πετραχείλια, σκίσιμο μνημονίων, φιλολαϊκή αριστερή πολιτική. Ο Έλληνας ψήφισε αριστερά ως την τελευταία του ελπίδα, αλλά αυτή τού γύρισε μπούμερανγκ.

Η μεγάλη μάχη του Βαρουφάκη να πάρει όλη την Ευρώπη μαζί του στον πάτο για να διεκδικήσει άμεση σωτηρία, μετατράπηκε, μετά από 6 μήνες διαπραγμάτευσης και το δημοψήφισμα, σε μία μπλόφα του Τσίπρα και σε οικονομική κόλαση για τους Έλληνες πολίτες που τρομοκρατήθηκαν μεν στις ουρές των ΑΤΜ αλλά δεν λύγισαν και το απέδειξαν με το τρανταχτό τους ΟΧΙ.

Η συνέχεια γνωστή, εκλογές, επανεκλογή του Τσίπρα από το 19% -στην πραγματικότητα- του εκλογικού σώματος, τρίτο μνημόνιο, νομιμοποίηση των προηγούμενων τραγικών μνημονιακών κυβερνήσεων και μετά πάλι απεργίες από αγρότες, δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, λουκέτα, και στο βάθος η πιο επικίνδυνη πολιτική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που είχε ποτέ μέχρι σήμερα η Ελλάδα.

Οι πολιτικοί μας, υπόδουλοι της κομματοκρατίας την οποία συντηρούν, υποκριτές που διέλυσαν συθέμελα την πατρίδα τους, υποθήκευσαν τη χώρα τους αλλά διατήρησαν αλώβητα τα προνόμιά τους ενώ οι ίδιοι μαραμένουν ατιμώρητοι.

Μόλις χθές υπέγραψαν τα 7.500 καρφιά -όσες και οι σελίδες του νέου μνημονίου- στο σταυρικό δρόμο των Ελλήνων. Ενώ ένα μήνα πριν ο Ιβάν Σαββίδης στη Βουλή τούς υποδείκνυε πως η κρίση θα αντιμετωπισθεί με αντίθετη οικονομική πολιτική και με πρόσκληση των επενδυτών σε μία ελαστική ελκυστική οικονομία και όχι με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν σε χρήμα αλλά και σε ψυχικές δυνάμεις αντίστασης. Το ζητούμενο είναι πόσο θα αντέξουμε πλέον αυτή την οικονομική ύφεση και την κατάπτωση των εθνικών αξιών και αρχών της χώρας μας. Οι νέες ρυθμίσεις του καταστροφικού ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσουν την ανέχεια στην Ελλάδα και θα στρώσουν το χαλί για το επόμενο μνημόνιο. Έτσι και αλλιώς το γιαουρτάκι του παππού είναι το τελευταίο, οι 7500 σελίδες μνημονίου πιθανόν να είναι τόσο ικανές που να διαγράψουν μέρος από αυτό το χρέος αλλά θα αφαιρέσουν την ετικέτα ελληνικός σε κάθε τι ελληνικό, σε κάθε τι που ανήκει στην πατρίδα μας και μας το έδωσαν με αίμα και θυσίες οι παππούδες μας.

 

Πηγή: iThesis