Οι Έλληνες σηκώνουν με πανικό τις καταθέσεις, αλλά στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και εκδικούνται Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ!

Το απόλυτο παράδοξο βιώνει η χώρα – Καταγράφονται δημοσκοπήσεις θριάμβου για την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που υπάρχει πανικόβλητη φυγή καταθέσεων!
 
Ποια είναι πιο… έγκυρη και πιο πειστική… θρησκεία, αυτή που εξαγγέλλεται και υποστηρίζεται (μόνο) με τα λόγια και τη θεωρία, ή αυτή που αποδεικνύεται και σφραγίζεται με πράξεις που δείχνουν ότι οι αρχές τις διέπουν όλο το είναι του πιστού; Ποια είναι η πιο έγκυρη δημοσκόπηση, αυτή που εξαγγέλλεται στη… θεωρία και στα προφορικά δια… τηλεφώνου, ή αυτή που καθρεφτίζεται και αποδεικνύεται μέσα από τις ενέργειες και τις πράξεις του… πιστού, του ψηφοφόρου; Ασφαλώς, τόσο η θρησκεία, όσο και η δημοσκόπηση αλλά και κάθε άλλη έκφανση της ζωής, παίρνει ουσιαστική αξία και υπόσταση, μέσα από τις πράξεις που τη… δικαιώνουν! 

Αυτό λοιπόν που βιώνει η Ελλάδα εσχάτως, είναι μια παράνοια, μια μίνι παράκρουση! Από τη μία υπάρχει μαζική φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, ένα γενικευμένο σήκωμα – κυρίως από την πλευρά μικροκαταθετών, του… retail δηλαδή, από την άλλη, η κυβέρνηση, παίρνει κάτι παραπάνω από άριστα στις δημοσκοπήσεις! Τα στοιχεία δείχνουν νέα μαζική έξοδο καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, εξαιτίας του σκηνικού πολιτικής αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί.

Συγκεκριμένα, από τις 30 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Απριλίου «σηκώθηκαν» από τα γκισέ και τα ATMs των ελληνικών τραπεζών περί τα 1,8 δισ. ευρώ! Έτσι, το ποσό των καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών ιδρυμάτων μειώθηκε στα 134,8 δισ. ευρώ! Μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Απριλίου 2015 οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30 δισ. ευρώ! Παράλληλα, η απώλεια καταθέσεων από τα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου του 2010, στα 237,8 δισ., ανέρχονται περίπου στα 104 δισ. ευρώ.

Δημοσκοπήσεις θριάμβου, εναντίον πανικόβλητης φυγής καταθέσεων 

Την ίδια στιγμή, η ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να δέχεται τις «περιποιήσεις» των δημοσκόπων, με το απλό κόσμο να δηλώνει κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος! Τρομερά μεγάλα ποσοστά τηρουμένων των αναλογιών αλλά και των ξεκάθαρων ανακολουθιών που έχουν προκύψει από τις 25 Ιανουαρίου και εντεύθεν! 

Πρόκειται για μια… παράκρουση, για μια… ανορθογραφία αν μη τι άλλο, που ίσως μαρτυρά και τη… συνέπεια, την υπευθυνότητα, την ηθική αλλά και την αίσθηση της κοινωνίας και του… εμείς αυτού του λαού. Φαίνεται πως ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, κρίνει ότι δεν υπάρχει κάτι (πολύ) χειρότερο να πάθει η χώρα, η οικονομία και εν γένει η χώρα, πλην του κινδύνου της έλλειψης ρευστότητας, την οποία (όποιος διαθέτει) σηκώνει! 
Ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας θεωρεί ότι όντας στην ανεργία και την ανέχεια επί μακρόν, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για το μέλλον της χώρας από την καταστροφή που ήδη έχει επέλθει, οπότε επιλέγει να «τρολάρει» τις προηγούμενες κυβερνήσεις! 
Ένα τμήμα της κοινωνίας, λειτουργώντας με θυμικό και μεγάλη αγανάκτηση για την «προδοσία» των προηγούμενων, θεωρεί πως τιμωρεί τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δίνοντας – δίνοντας – αβάδιστα και αβασάνιστα – σημαντικά για την εποχή ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ! Άλλωστε, αισθάνεται ότι αυτό το… τρολάρισμα, αυτός ο… ακτιβισμός έκφρασης οργής και τιμωρίας, είναι ανέξοδος, δεν έχει κόστος. 
Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν έχει δίκιο ή όχι. Το άμεσο και απώτερο μέλλον θα δείξει αν αυτός ο λαός κάνει (ξανά) λάθος, αν είναι… σοφός, αν κρίνει δίκαια και αλάνθαστα, ή αν εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν… θυμωμένο μικρό παιδί που νιώθει ότι αδικείται… Τα παραδείγματα της μεταπολίτευσης πάντως, ήδη έχουν «μιλήσει»… Η ιστορία δεν έχει πρόβλημα να δείξει την… ετυμηγορία της, όσο σκληρή κι αν είναι…