Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της χρονιάς θα μπορούσε να πει κανείς, του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλη Φράγκου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλιάς Βουλής. Στην προσωπικότητα του συγγραφέα και το βιβλίο αναφέρθηκαν η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Λιάνης και οι καθηγητές Κώστας Μάζης και Κώστας Φωτιάδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτές, αλλά και απλός κόσμος. Τόσο ο καθηγητής κ. Μάζης όσο και ο ίδιος ο Στρατηγός Φράγκος αναφέρθηκαν ουκ ολίγες φορές στα περί πραξικοπηματιών με αίσθηση χιούμορ, ειρωνευόμενοι βέβαια το περίφημο πρωτοσέλιδο του «Βήματος» που επανέφερε τις ανυπόστατες κατηγορίες για την πρώην στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, προκαλώντας γέλιο στους παρευρισκόμενους και πλήθος σχολίων!

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη θητεία του στην Τουρκία, που έχουν τρομερό ενδιαφέρον και αναδεικνύουν τη πραγματική σύσταση του πληθυσμού της Τουρκίας, που αν μη τι άλλο αντικρούει την θεωρία του «Στρατηγικού Βάθους» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου και τοποθετεί την «εικόνα» για την γείτονα στην πραγματική της διάσταση. Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή του έργου του, ενώ σχολιάζοντας τα περί «πραξικοπήματος που δεν έγινε» αρκέστηκε να επαναλάβει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αφοσιωμένοι στο Σύνταγμα και εάν κάτι παραβαίνει τις εντολές του …δεν θα τις εκτελέσουν!

Παράλληλα, ο κ. Φράγκος επανέλαβε ότι δεν μπορείς να παίζεις με τα θέματα της άμυνας και ότι δύσκολα ανακτάται έδαφος που έχει χαθεί και για το λόγο αυτό στη διάρκεια της θητείας του ως Αρχηγού και υπηρεσιακού υπουργού ήταν υπέρ της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχαρίστησε τον πρώην υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Πικραμένο που τον βοήθησε να αγοραστούν επιτέλους βλήματα για τα τεθωρακισμένα της χώρας που είχαν μείνει στην ουσία «γυμνά» επί 13 χρόνια για μόλις …13 εκατ. ευρώ.

πηγή