Προς τις 830 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης με την αντίδραση να επικεντρώνεται κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους. Στο επίκεντρο οι προσδοκίες από τη διαπραγμάτευση. Ανοδική κίνηση για ΔΕΗ. Πιέσεις σε Alpha λόγω Stoxx 600. Υπεραποδίδουν τα warrants.

Ανοδικό ξεκίνημα με τον Γ.Δ. να κινείται έως τις 830-831 μονάδες. Συναλλαγές στα επίπεδα των 650-660 μονάδων στις τράπεζες, υπεραπόδοση και για τα 3 warrants, στο επίκεντρο τα οικονομικά αποτελέσματα και οι… αλλαγές στους δείκτες. Υποστήριξη από το 0,30 ευρώ στην Alpha Bank,ζητούμενη η επιβεβαίωση των 820-825 μονάδων για τον Γ.Δ.

Σταδιακή ρευστοποίηση θέσεων μετά τις 11.15-11.20 και αφού είχε επιχειρηθεί αντίδραση μέσω τραπεζών. Στα 17 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών (χωρίς πακέτα) λίγο μετά τις 11.30.

Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ήπια ανοδική επαναφορά, η συνεδρίαση ξεκίνησε με σαφείς εντολές αγοράς στις 4-6 δεικτοβαρείς μετοχές του FT 25, καθιστώντας εξαρχής σαφείς τις προθέσεις των παικτών. Ούτως ή άλλως σε μία… ρηχή αγορά όπως η ελληνική αρκούν λίγες-μέτριες συναλλαγές για να δημιουργηθεί τάση είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Στα υπόψη, όμως, πως τόσο οι συναλλαγές κι η αξία του τζίρου όσο και η κυκλοφορία κι η ροή πράξεων στα πρώτα 45΄ είναι εμφανώς ικανοποιητικότερα απ’ ό,τι στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις της Τρίτης (52,6 εκατ. ευρώ) και της Δευτέρας (30,1 εκατ. ευρώ).

Κατ’ αρχάς ένδειξη που μένει βέβαια να ισχυροποιηθεί ή να αμβλυνθεί στη συνέχεια, καθώς (και) το Χ.Α. παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σε όλα τα… ανοιχτά μέτωπα, από Βρυξέλλες μέχρι Φρανκφούρτη.

Στο εύρος των 652,99 – 664,55 μονάδων η, μέχρι τώρα, η διακύμανση του ΔΤΡ, όπου για να διαμορφωθεί σαφέστερη ανοδική τάση θα πρέπει να διασπαστεί πειστικά η περιοχή (τουλάχιστον) των 680 μονάδων. Προφανώς και η πορεία του κλαδικού δείκτη και των 4 συστημικών τραπεζών θα επηρεαστεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από την όποια απόφαση του Μ. Ντράγκι.

Στα επιμέρους του κλάδου η μετοχή της Alpha Bank εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο, λόγω Stoxx Europe 600 (σχετική αναφορά, διάγραμμα ανεβαίνει στον Εκηβόλο…), με τις συναλλαγές στο 0,30-0308 ευρώ. Στη μετοχή τίθενται σημαντικές εντολές (υπο)στήριξης από το 0,299 μέχρι το 0,305 ευρώ. Σχετική κινητικότητα και για το συμβόλαιο της μετοχής (discount έως 2,02% για τον τρέχοντα μήνα) και για το warrant στο 0,511 ευρώ με premium στη σχέση του ΑΛΦΑτπ έναντι της μετοχής.

Στο 1,14-1,20 ευρώ η μετοχή της Εθνικής (με εντολές από το 1,13 έως το 1,21 ευρώ…), στο 0,462 ευρώ αντιδρά της Πειραιώς, ενώ στο 0,144 ενισχύεται της Eurobank.

Για τις μετοχές του κλάδου ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως και λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων αλλά και άλλων εξελίξεων (συναντήσεις Prem Watsa, rebalancing, Stoxx Europe 600 κ.ά.) θα χαρακτηρίζονταν από μεταβλητότητα μεγαλύτερη των δεικτών (Γ.Δ. και FT 25). Άλλωστε το ότι το 74% της αξίας των συναλλαγών είχε αλλάξει χέρια νωρίτερα (11.25) στις 4 συστημικές είναι ενδεικτικό της εστίασης των βραχυπρόθεσμων κινήσεων.

Περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, με τα μεγέθη των εισηγμένων να αποτελούν ένα επαρκές πειστήριο για την κατάστασή τους, αλλά κυρίως για την προοπτική-συνέχεια.

Ικανοποιητικά θεωρούνται τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ (σχετική αναφορά στον Εκηβόλο), με τις μέχρι τώρα συναλλαγές να κρίνονται ικανοποιητικές. Στα 8,06-8,19 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 4,81 ευρώ της ΔΕΗ που με αφορμή τον… υποβιβασμό της στους δείκτες MSCI δέχθηκε πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Στα 6,18-6,24 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, στα 7,95-8,08 ευρώ της ΜΕΤΚΑ – ο όμιλος ανακοίνωσεσημαντική αύξηση μεγεθών, με τον τομέα της μεταλλουργίας να αποτελεί τον βασικό μοχλό για τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεών του.

Στα 5-5,10 ευρώ η μετοχή της ΕΧΑΕ μετά τη χθεσινή υποχώρηση (λόγω αποκοπής του μερίσματος) με τους αγοραστές να έχουν ενεργοποιηθεί από τα χαμηλά ημέρας.

Στα υπόψη η υπεραπόδοση για τα τραπεζικά warrants, το ΠΕΙΡτπ κατά 9,34%, το ΕΤΕτπ κατά 6,60%, και με 2,20% το ΑΛΦΑτπ. Κίνηση με συγκριτικά αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και για τα 3 δικαιώματα.

Πηγή: Euro2day