Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταφέρονται οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια της Πανελλήνιας Τράπεζας μετά από σημερινή απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μετά από σχετική πρόταση και μετά από σχετική πρόταση ενδιαφέροντος που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Τράπεζα δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια ενώ η προσπάθεια να ανακεφαλαιοποιηθεί έχει αποτύχει στις τρεις προθεσμίες που είχαν τεθεί. Κατόπιν αυτού, η άδεια της Πανελλήνιας Τράπεζας ανακλήθηκε κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 14 παράγραφος 5 του Κανονισμού (ΕΕ) 1024/2013 του Συμβουλίου της 15ης Οκτωβρίου 2013.

Οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και μεταφέρθηκαν στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα. Επίσης, συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας και η υποστήριξη των συνεταιριστικών τραπεζών από το ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο θα ενημερώσει το κοινό.

Η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων (ΤΕΚΕ).

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Πανελλήνια Τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία PricewaterhouseCoopers Business Solutions A.E.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ